Risztov Éva győzelme 34-szeres nyereményt ért a bukmékereknél

2012-08-13
A magyar versenyzők közül Risztov Évának a londoni olimpia 10 km-es hosszútávúszó számában aratott győzelme lepte meg a legjobban a William Hill bukmékereit.

 

A legtekintélyesebbnek tartott brit fogadóiroda az ötkarikás játékok megnyitójának napján még 34-szeres nyereményt kínált a magyar úszó olimpiai elsőségére, és két társával együtt csupán holtversenyben a 14-16. helyre jelölte a 10 km-es táv esélyesei között. A londoni bukik a verseny közeledtével azért valamit már sejthettek Risztov jó szerepléséről, mert egy nappal a rajt előtt már a negyedik helyre tették a favoritok listáján, a nyereményszorzóját pedig 9-re csökkentették.

 

A magyar aranyérmesek közül a kardvívó Szilágyi Áron sikere fizetett a második legjobban. Őt a hetedik helyre jelölték az esélyesek rangsorában, olimpiai diadala pedig 13-szoros pénzt hozott a rá fogadóknak. 

 

A William Hill sportfogadási szakértőinek egyébként a nyolcból négy magyar aranyérmest sikerült előre helyesen megtippelniük: az úszó Gyurta Dániel, a tornász Berki Krisztián, a kalapácsvető Pars Krisztián és a kajakozó Kozák Danuta (500 m) olimpiai elsősége náluk papírformának számított, másképpen fogalmazva ezek a versenyzők maximálisan el tudták viselni az esélyesség nem kis terhét.  

 

A Dombi, Kökény kajakkettest (1000 m) és a magyar női kajaknégyest (500 m) a második helyre tették az esélyesek között, náluk mindkét esetben csak a német egységet ítélték jobbnak. A magyar versenyzők azonban rácáfoltak a londoni bukik jóslatára és olimpiai bajnokok lettek.

 

Az érmet nem szerzett magyar sportolók közül még a 4x100 méteres magyar férfi úszóváltó szereplése érte eléggé váratlanul a William Hill oddsmestereit. Cseh Lászlóékat a játékok rajtja előtt még a győzelemre legkevésbé esélyes váltók között, holtversenyben a tizedik helyen tartották számon. Elsőségükre kereken 100-szoros nyereményt ígértek, ami egyébként akkor a legnagyobb felkínált odds volt náluk. Ehhez képest igazán elismerésre méltó a magyar váltó ötödik helyezése. Szintén várakozáson felüli eredményt ért el a magyar férfi kézilabda válogatott, amelyet előzetesen csak a hetedik-nyolcadik helyre vártak a szigetországi iroda bukmékerei, Nagy Lászlóék azonban az ehhez képest előkelő negyedik helyen végeztek.

 

A William Hill összességében 7 arany-, 3 ezüst- és 6 bronzérmet jósolt a magyar sportolóknak, akik ezt – az aranyak, valamint a dobogós helyezések számát tekintve is – túlszárnyalva 8-4-5-ös mérleggel zárták a londoni olimpiát.

 
Címkék: sportfogadás,