Rio 2016 tippek: Női kézilabda

2016-08-02
A fogadóirodák percről-percre bővítik a kínálatot, ami a riói olimpiát illeti. A bet365-nél például fogadhatunk arra, hogy ki lesz a női kézilabda torna gólkirálynője.

Női kézilabda

Gólkirálynő: Cristina Neagu

Bet365 odds: 4.25

Tippmix odds: -

 

Rióban (is) 12 együttes vesz részt az olimpián, két darab 6 fős csoportban játszanak a csapatok. Minden egyes válogatottnak tehát minimum 5 meccse lesz, aki döntőzni tud (vagy bronzmeccset játszik), annak 8 mérkőzése lesz. Érdemes tehát ezt is figyelembe venni, amikor a gólkirálynőre próbálunk tippelni.

Nos, Románia legjobbja, és talán a világ legjobbja is Cristina Neagu. Ez talán nem is vitás, ám az sem vitás, hogy ettől még nem Románia a világ legerősebb válogatottja. Itt az ötkarikás játékokon Montenegró, Norvégia, Brazília, Angola és Spanyolország lesz keleti szomszédunk ellenfele. A papírforma szerint Angolát megverik Neaguék, Montenegrótól és Norvégiától kikapnak. Brazília ellen játszani nem lesz könnyű úgy, hogy a brazilok vannak otthon, de foghatóak a brazilok, és fontos lesz, hogy mit játszanak majd a spanyolokkal. Ami a tippünk szempontjából mindenképp szükséges, az az, hogy Románia legalább két mérkőzést nyerjen!

Bet365 - 15.000 bónusz új játékosoknak!

Egy dolog biztos, itt nincs pihenős meccs, Neagu nem teheti meg azt, amit megtett tavaly a vb-n, hogy Kazahsztán és Puerto Rico ellen csak pihengetett. Így is gólkirálynő lett 63 góllal, és ő nem a gyenge csapatok ellen szórta meg magát. A negyeddöntőben 15 gólt dobott Dániának, aztán 8-at az elődöntőben Norvégiának, majd 10-et a bronzmeccsen a lengyelek ellen.

A 2014/15-ös Bajnokok Ligája kiírásban a góllövőlista élén végzett Penezic-csel holtversenyben, idén a 3. legtöbb gólt szerezte. Ráadásul tudjuk, hogy a Buducnost nem játszik gyors kézilabdát, szóval ilyen szempontból sincs könnyű dolga.

Neagunak sokat kell majd vállalnia, és ő nem az a fajta, akinek egy-két pontatlan lövéstől elmegy a lövőkedve. Neagu egyébként tiniként, 19 évesen már tagja volt a román válogatottnak Pekingben, de akkor még közel sem volt ekkora kaliberű játékos. Azóta a világ legjobbja lett, aki a társaival együtt éremért jött Rióba. Tavaly a vb-n Neagu vezérletével harmadik lett a román válogatott, és bár Cristina kiemelkedett az egész mezőnyből, azért azt nem szabad elfelejteni, hogy csapatként is működőképes volt Románia. Ha úgy tud majd kézilabdázni a román csapat, mint a tavalyi vb egyenes kieséses szakaszában, és netán Románia eljut az elődöntőig, akkor Neagunak nagyon jó esélye van rá, hogy a tavalyi világbajnokság után Rióban is ő szerezze a legtöbb gólt!

Címkék: sportfogadás, tipp,