Rio 2016 tippek: Női futball

2016-08-03
Megszokhattuk, hogy az olimpiákon a futball torna a megnyitó előtt kezdődik, így van ez most is. A hölgyek már augusztus 3-án pályára lépnek! Nézzünk rá a mezőnyre, latolgassunk esélyt, és tippeljünk!

Női futball - Rio 2016

A 2016-os olimpiára is 12 csapat jutott ki. Illetve inkább 11, hisz Brazília alanyi jogon résztvevő, bár Dél-Amerikából lazán kvalifikált volna amúgy is. Három darab négyes csoportban küzdenek a lányok, ahonnan a két csoportelső mindenképp továbbjut, de a két legjobb harmadik is kvalifikálja magát a top8 közé!

Amit még tudni érdemes, azonos pontszámnál nem az egymás elleni eredmény dönt, hanem a gólkülönbség.

Az E csoportban Brazília, Kína, Svédország és Dél-Afrika szerepel. Brazília otthon játszik, Kína ellen kezd az Olimpián. A bukiknál nagy favorit Brazília, 1.30 körüli oddsot kapni Martáék győzelmére, ám Kína erős ellenfél. Remekül védekező csapat. Az 1.30-as odds értéktelen, Kína bármikor bármelyik válogatott ellen jó egy 0-0-ra női vonalon.

A másik találkozó az első körben a Svédország - Dél-Afrika lesz. Fura, vagy nem, de 2012-ben Londonban is egymás ellen kezdtek, akkor Svédország komolyan elkente ellenfelét. Már a 20. perc környékén 3-0-ra mentek a svédek, aztán visszavettek. 1-1 gól még született, így többek között Schelin 2 góljának köszönhetően nagyon simán nyertek a háromkoronások. Az erőviszonyok nem változtak, a svédeknél Rolfö, Scough, Blackstenius, akik vérfrissítést hoznak a támadójátékba. Pl. Göransson sincs már a keretben, de a fiatalok agilisek, gólveszélyesek, így Asllani, Jakobsson és Schelin is csípkedheti magát majd gólszerzés terén. Elvileg nem lesz hideg, hiába van tél Brazíliában. De azért túl meleg sincs, és a svédeknél a legtöbben légiósok, nem kell attól tartani, hogy a 27-28 Celsius fokok nem bírják majd.

Unibet - 10.000 Ft bónusz új játékosoknak!

Az F jelű négyesben két dolog biztos. Németország továbblép, Zimbabwe pedig nem. Írtunk már erről a találkozóról egy korábbi cikkben. Elég annyit tudni, hogy Zimbabwe női vonalon soha sehova nem jutott még ki, sem Olimpián, sem vb-n nem vett részt. Saját kontinensén sem meghatározó, most is óriási mákkal van itt. Elég vicces volt az afrikai selejtező, bundák, visszalépések, visszaléptetések, de ezt már megszokhattuk. Ugye emlékszünk olyan történetekre is Afrikából, de Ázsiából is, hogy nem minden női csapat játékosa volt nő... Na, de ezek nem tartoznak ide. Zimbabwe csapata valódi lányokból áll, ám ez számukra egy kirándulás, és nem több. Itt a Németország-Zimbabwe meccsen csak a németeken múlik, hogy mennyit akarnak lőni. Ha végig tolják és koncentrálnak, akkor lőnek 20-at. Persze nem fognak, játszanak egy jót, aztán lesz vagy 10-0 a vége. A németek pár napja edzőmeccsen még otthon Ghánát verték rommá, már a félidőre 9-0-al mentek el, aztán a 2. játékrészt csak végigpasszolgatták, meg ne sérüljenek. Súlytalan csapat Zimbabwe, a németeknek pedig illene rúgni legalább 10 gólt! A csoport másik meccsén az első körben Ausztrália és Kanada találkozik. Két rendkívül masszív együttes, döntetlen közel eredmény várható, és meglepő lenne, ha 1-2 gólnál több születne.

*Az olimpiákon a női fociban egy 8-0 a rekord, mint legnagyobb arányú siker. Még 2004-ben Németország verte el Kínát ilyen arányban. Ez most megdőlhet idén!

A D csoportban is lesznek izgalmak, Franciaország és USA mellett Új-Zéland és Kolumbia található. Az első körben a legnagyobb favorit USA Új-Zéland ellen kezd. Vélhetően a szokásos forgatókönyvet látjuk, Morganék dominálnak, kontroll alatt tartják a meccset. Lőnek 2-3 gólt, aztán nyernek. Érdemes megjegyezni, hogy hosszú idő után az első komoly torna, amikor Wambach már nem a válogatott tagja. A csoport 2. meccse izgalmasabb lehet, hisz a legutóbbi vb-n a franciák hiába voltak hatalmas favoritok Kolumbia ellen, meglepetésre csúnyán kikaptak. Volt vagy 27.00-es odds akkor Kolumbiára. Persze a gall kakasok tyúkok összekapták magukat, aztán 5-0-ra elkenték Mexikót. Szóval Necibék aligha felejtették a 2015-ös meccset a kanadai vb-n. Akkor nem vették komolyan Kolumbiát, most komolyan fogják. Komolyan is kell, mert USA ellen aligha a francia csapat a favorit, és Új-Zéland sem egy gyenge együttes. Új-Zéland egy masszív, stabil társaság, ahol van egy-két igazi klasszis, akik képesek villanni.

 

Jöjjön egy-két tipp, mind az Unibet kínálatából:

A svédek meccsén Dél-Afrika ellen az előző olimpián Fisher kezdte a gólgyártást. Fisher egy belső védő, így góljai 90 %-át fejjel szerzi. Most is bólinthat egyet. Ő fiatalabb korában középpályás volt kicsit megkopott már a sebessége, de helyezkedni és fejelni még mindig tud. Simán benne van, hogy ma is bólint egyet (4.00). Aztán az is, hogy Londonhoz hasonlóan Schelin duplázik (6.50). Ha a svédek most is eljutnak legalább 4 gólig, 3.25-ös oddsal számolhatunk az unibeten! Egy 4-1 vagy 4-0 simán benne van.

Kanada és Ausztrália találkozója nem tűnik túl látványosnak. Pl. esélyesebb, hogy nem lő gólt mindkét csapat (1.75), minthogy lő (2.05). Picit Ausztrália esélyesebb, de csak tényleg picit. Ami a döntetlen mellett szól, hogy pont jár érte, és az is biztos, hogy Zimbabwét mindketten könnyen kitömhetik, így legrosszabb esetben is harmadik helyen tovább lehet lépni. Nagy előny ebben a csoportban, hogy itt van Zimbabwe, amely együttest azért Kanadának és Ausztráliának is illene megtömni. Az iksz 3.30-ért lazán jöhet!

A Brazília-Kína meccset nem érezzük, elvileg favorit Brazília, mindenki a keretben, aki számít, de Kína nem rossz csapat. Hagyjuk ki ezt a meccset, legalábbis fogadási szempontból.

A németek vélhetően nagyjából 10 góllal jobbak, mint Zimbabwe, de tényleg csak Marozsánékon múlik, mit akarnak majd a meccstől. Az is kérdéses, hogyan tűri majd a német fölényt Zimbabwe, mert ha oda-odarúgnak az afrikai csajok, lehet,hogy Dzseniék kedve elmegy a focitól, és 4-5 rúgott gól után csak hátul alibiznek majd. De bízzunk benne, hogy Marozsánék történelmet szeretnének írni, így a tippünk 10-0.

Az USA - Új-Zéland átcsúszik negyedikére a mi időzónánk szerint. Itt, ahogy említettük is, USA dominancia várható, de meglepő lenne, ha USA kiütné Új-Zélandot. Mondjuk, ha kijön a lépés Rapinoe-éknak, egy jó 5-0 6-0 lazán benne van.

Végül pedig Franciaország-Kolumbia. Most is hatalmas favorit Franciaország, mint a tavalyi vb-n. Most vélhetően hozza is a papírt. Picike téttel meglehet próbálni, hogy legalább 4 gólt lőnek Le Sommerék 3.25-ért. Azért kis téttel, mert mégis ott a tavalyi vb-meccs, ne bukjunk sokat, ha a gall csajok mégis görcsössé vállnak. Alternatív tippeket is lehet tenni kis téttel. Necib lába bármikor elsülhet távolról, ha a 16-oson kívülről lő gólt, 8.00-as oddsot fogunk. Szabadrűgásokat gyakran a helyére teszi, nagyjából ő a női együttes Payet-ja. Fejesből pedig Renard lehet eredményes, de ha lövi a gólt, nekünk az is jó. Ha Renard betalál, 4.75-ös oddsot csípünk meg. Ő talán az egész olimpiai mezőny legmagasabb játékosa, az apróbb kolumbiai lányok között szögleteknél, szabadrúgásoknál őt fogják keresni!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,