Rio 2016 tippek: Németország - Zimbabwe

2016-08-01
Pár nap, és kezdetét veszi a 2016-os riói olimpia. Mindenki Brazíliára figyel majd az elkövetkező napokban, így teszünk mi is. Az első tippünk egy női futball-mérkőzésről érkezik, ahol a végső győzelemre is esélyes Németország Zimbabwe csapatával játszik.

Németország - Zimbabwe

Online sportfogadás tipp: 5.5 gól felett

unibet odds: 1.48

tippmix odds: -

Kezdés: 08.03. 23:00

 

Németország Zimbabwe csapatával játszik, írtuk a bevezetőben, és vélhetően ezt szó szerint kell majd venni. A német csajok egy július végi felkészülési meccsen Ghánával találkoztak Paderbornban, és valósággal megsemmisítették ellenfelüket. Nem tévedés, nem elírás, Németország már az első félidőben 9-0-ra vezetett, aztán 'csak' 11-0 lett a vége, de vélhetően a német csajok is úgy voltak vele, hogy ennek így sok értelme nincs.

Ez csak azért érdekes, mert Zimbabwe nagyjából Ghánával képvisel azonos erőt a női futballban. A 2015-ös afrikai tornán, ami az olimpiára selejtezett, igazi afrikai módon mentek a dolgok. Visszalépések, törölt meccsek, igazából elég össze-visszaság volt arrafelé. Zimbabwe például a 2. körben Zambiát verte oda-vissza, aztán a harmadik körben Elefántcsontparttal játszott volna, de nem játszott. Mégis továbblépett ilyen-olyan döntések után. A 4. körben, ami ott az elődöntőnek felet már meg, Kamerunt otthon 1-0-ra verte, idegenben 2-1-re kikapott, és annak az idegenbeli gólnak köszönhetően jutott ki az olimpiára, Rióba. A másik ágon Egyenlítői Guinea és Dél-Afrika meccselt egymással, ott Dél-Afrika bizonyult jobbnak.

Unibet - 10.000 Ft regisztrációs bónusz új játékosoknak!

Zimbabwe sem vb-n, sem Olimpián nem járt még. Legjobb eredménye egy Afrika Kupa 4. hely, szóval még saját kontinensén sem meghatározó. Ez a torna egy kirándulás lesz a zimbabwei női csapatnak, egészen biztos, hogy három vereséggel, és vagy 20-30 kapott góllal térnek majd haza. Aztán elnézve az ellenfeleket, az már erősen kérdéses, hogy betalálnak-e egyáltalán. Egyébként a zimbabwei válogatott minden tagja otthon focizik, tehát még csak az sincs, mint sok más afrikai válogatottnál, hogy a játékosok zöme Európában légióskodik.

Németország Ghána ellen a paderborni felkészülési meccsen egy félidő alatt gurított 9 gólt, nagyjából itt is azt várhatjuk, hogy egy félidő alatt kivégzi az afrikai ellenfelét, a 2. félidőt meg elütik labdajáratással.  Semmilyen szinten sem lehet összehasonlítani a két együttest, ha a németek végig tolnák koncentráltan a 90 percet, vagy 15 gólt biztos lőnének. Ennyit persze vélhetően nem fognak, de azért az könnyen lehet, hogy két számjegyű lesz a találatok száma német oldalon. Popp, Marozsán, Mittag és a többiek számára jó bemelegítés lesz ez a mérkőzés, aztán majd Kanada és Ausztrália ellen már vélhetően a német csajok is megizzadnak majd!

Tipp: Németország-Zimbabwe 10-0

Címkék: sportfogadás, tipp,