Rio 2016 tippek: Spanyolország - Magyarország

2016-08-11
A női vizalabda-válogatott egy szép győzelemmel nyitott Rióban, 13-11-re sikerült legyőzni Kína válogatottját. Csütörtökön a spanyolok jönnek.

Spanyolország - Magyarország

Tipp: 16.5 gól felett

Unibet odds: 1.55

Tippmix odds: -

Kezdés: csütörtök, 18:00

 

Eddigi eredmények:

Spanyolország - USA 4-11 (1–4, 1–3, 2–2, 0–2)

Kína - Magyarország 11-13 (2–2, 4–4, 3–6, 2–1)

Az első körben USA 11-4-re verte meg a spanyolokat, nem igazán volt kérdés, melyik a jbb csapat. Ugyanakkor USA válogatottjáról tudni kell, hogy a világ legjobban védekező csapata, így talán a 4 spanyol gól is érthető. Kaptak viszont 11-et.

Czigány 4 góljának is köszönhetően mi 13-11-re vertük meg Kínát, főleg a harmadik harmadot nyomták meg a csajok, amikor is 6 gólt sikerült dobni. Voltak hibák, szép jelenetek, de a lényeg, hogy összejött a győzelem.

A női vízilabdában vannak kemény és kevésbé kemény csapatok, olyanok, akik erőből játszanak, és olyanok, akik ésszel. Erőből tolják például az ausztrálok, vagy az amerikaiak, na meg Európában például a hollandok. Ésszel próbálnak játszani az oroszok, vagy például a spanyolok. Aztán vannak csapatok, mint például a magyar is, amely nagyjából egyensúlyban van, tehát erő és fizikalitás is van, na meg gógyi is.

A magyar és a spanyol együttes legutóbb barátságos, felkészülési meccsen alibizett egymás ellen a két csapat, de abból nem szabad kiindulni, hisz ott mindkét együttes takarékon égett. Egyik fél sem akarta kijátszani, amit tud, megmutatni a legjobb figuráit.

Ugyanakkor négy éve, Londonban a magyar csapat kétszer is megmérkőzött a spanyolokkal. A csoportban Bujkáék 13-11-es vereséget szenvedtek el, aztán az elődöntőben is kikaptunk, akkor 10-9 arányban. Londonban a magyar együttesnek 6 meccse volt, átlagban 22.33 gól született azokon a meccseken, amikor a magyar csajok a medencében voltak.  Egyedül a spanyolok elleni 2. meccsen nem született legalább 20 gól!

Egyébként tudni kell, hogy itt a csajoknál nincs kiesés a csoportból, mindenki továbblép. Talán ezért is születik több gólt, mint a férfiaknál. Persze ebben a kvartettben, ahol a magyar csapat van, nagyon fontos lenne csoportelsőként végezni, hisz így vélhetően a csoport élén záró együttes Brazíliával játszik, az meg nagyjából automatikus győzelmet ér.

Lesznek itt gólok, a magyar válogatottban Londonban is csupa-csupa gólgazdag meccset játszott, és az is biztos, hogy az USA elleni csúfos zakó után a spanyolok is jobban megszórják magukat.

Laura Ester, a spanyol kapus jónak, számít posztján, de azért a genetika az genetika. Míg a mi két kapusunk például bőven 180 cm fölé nőtt, addig Laura Ester mindössze 170 cm. Persze a vízben mindenki egyforma magas, tartja a mondás, de azért egy 170 cm 'magas' lánynak nincs olyan hosszú karja, hogy a kapufa mellé helyezett kellő erővel meglőtt labdákat kikaparja. Ugyanakkor van a keretükben egy Garcia Godoy nevű csaj, aki a spanyol kapusokkal ellentétben elég nagyra nőtt, ráadásul 90 kg a versenysúlya. Na, őt tartani szabályosan centerben nem lesz egyszerű, szóval lesz itt jónéhány előny-hátrány szituáció, ami kedvez a góloknak.

Reméljük, hogy Londonnal ellentétben most mi nyerünk, arra viszont fogadni merünk, hogy most is eléri a gólok száma 20-at.

 

Címkék: sportfogadás, tipp,