Revizorok és nyerőgépek pörögtek egy diszkóban

2013-03-01
Több szabálytalanságot, egyebek mellett feketén foglalkoztatott alkalmazottakat és illegálisan működő nyerőgépeket találtak egy dél-alföldi diszkóban a revizorok - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) regionális főigazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-t.

 

Jegyinák Attila elmondta, a belépő kifizetését követően az adóellenőrök csupán karszalagot kaptak, amely önmagában nem felelt meg a nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítésének. A helyszínen talált pénztárgépbe beütött aznapi bevétel hat belépő árának felelt meg. Ezzel szemben a diszkóban az ellenőrzés pillanatában is hetven-nyolcvan fő tartózkodott karszalaggal.

 

A szórakozóhelyen jelen lévő valamennyi alkalmazott bejelentés nélkül dolgozott. Bár mind a heten azzal a magyarázattal próbáltak a felelősségre vonás alól kibújni, hogy csak szívességi alapon, barátaik kérésére dolgoznak ott.

 

A próbavásárlást végző a pénzügyőrök a jövedéki termékekről sem nyugtát, sem számlát nem kaptak, ezért jövedéki szabálysértés miatt is eljárást indítottak.

 

A diszkóban - a betiltás ellenére - két pénznyerő automata is üzemelt.

 

A tapasztalt szabálytalanságok miatt a NAV több millió forint bírságot is kiszabhat. Az engedély nélküli szerencsejáték-szervezése miatti büntetés pedig 500 ezer forinttól 100 millió forintig terjedhet - tudatta a sajtóreferens.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: nyerőgép,