Rengetegen fogadtak a magyar-románra a Tippmixen

2015-09-08
Az elmúlt hét második felében – a csütörtöktől vasárnapig tartó intervallum Tippmix-kínálatából – egyértelműen a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezői mozgatták meg leginkább a hazai sportfogadókat, kezdve a Magyarország – Románia találkozóval.

 

A különösen pikáns, nagy téttel bíró párosításra – a kiegészítő fogadási lehetőségekkel együtt – összesen 526 319 alkalommal fogadtak a tippmixelők, ami egyrészről a Szerencsejáték Zrt szerint szenzációs számadat, másrészről pedig a legnépszerűbb események rangsorában is az első helyre jó. A Dánia – Albánia kvalifikációs mérkőzés 417 050 fogadáskötéssel a második helyen végzett ezen összevetésben, míg a Németország – Lengyelország találkozó 387 481 megkötött fogadással a képzeletbeli dobogó legalsó fokára került. A Hollandia – Izland csata több mint 326 ezer Tippmix-szelvényen szerepelve a negyedik legnépszerűbb eseménynek tekinthető a 36. hét második felében, a Belgium – Bosznia-Hercegovina selejtező pedig közel 300 ezer fogadáskötéssel „be kellett érje” az ötödik hellyel ezen toplistán.

 

Érdekesség, hogy a népszerűségi verseny első öt helyezettje közül a legtöbb kifizetett nyereményt taglaló rangsorban csupán egyet, a magyar-román derbit találjuk meg, méghozzá a harmadik helyen, ugyanis a 0-0-s végeredmény – valamint az eseményhez tartozó kiegészítő fogadások kapcsán kifizetésre került összegek együttese – 58,79 millió forintos nyereményt generált. A leginkább Svájc válogatottjában érte meg bízni, a helvétek fordulatos mérkőzésen győzték le hazai környezetben Szlovéniát, 60,29 millió forintos nyereményt biztosítva a helyesen tippelőknek. Spanyolország nem borította a papírformát, és felülmúlta Szlovákia eleddig remeklő legjobbjait, ami nem mellesleg 58,85 millió forint kifizetésével párosult. Ukrajna gyakorlatilag már az első félidőben lezárta soros selejtezőjét Fehéroroszország ellen, aminek végül egy 3-1-es győzelem és ezzel együtt közel 50 millió forintos nyeremény lett az eredménye. Oroszország legjobbjai Svédország nemzeti csapatát fektették két vállra egy küzdelmes mérkőzésen, ami majdnem 37 millió forintos kifizetéssel járt együtt.

 

A 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek eredményei között nyilvánvalóan találunk olyanokat is, amelyekre előzetesen nagyon kevesen számítottak, ezekkel a legváratlanabb eredményeket tömörítő szekcióban foglalkozunk. A legnagyobb szenzációnak egyértelműen Hollandia hazai, 1-0-s veresége tekinthető Izlanddal szemben, ami 9,25-ös nyertes oddsszal párosult, így igazán büszkék lehettek magukra azok a tippmixelők, akik helyesen tippeltek erre az eseményre is. Izland rögtön „duplázott” is a héten, lévén a szigetországiak a nagy bravúrt követően nem bírtak Kazahsztán válogatottjával (végeredmény: 0-0, 4,20-as odds), ami sokakat megtréfálhatott a mérkőzés végkimenetelére érkezett 93 469 fogadást figyelembe véve. Törökország nemzeti tizenegyének a Lettországgal vívott Eb-selejtező kapcsán kellett döntetlennel beérnie (eredmény: 1-1, 5,25-ös nyereményszorzóért), míg Horvátország labdarúgói favoritként léptek pályára Azerbajdzsánban, azonban képtelenek voltak betalálni a masszívan védekező házigazdák ellen, ami 0-0-s döntetlent és 4,50-es szorzót jelentett.

 

Magyarország labdarúgó-válogatottja a legnépszerűbb események között is helyet követelt magának a Romániával szemben megvívott Eb-selejtezőjével, és ezt a mérkőzést érdemes megemlíteni a magyar érdekeltségű események listájában is. Sokan bíztak Bernd Storck csapatának győzelmében, végül a 0-0-s eredményt hozó összecsapás az 1X2 típusú fogadási lehetőséggel 227 328 szelvényen tűnt fel, és 23,51 millió forint kifizetését generálta. Babos Tímea egyesben ugyan búcsúzott a jelenleg is zajló tenisz Grand Slam-torna, a US Open további küzdelmeitől, a női párosok között azonban Kristina Mladenoviccsal az oldalán ellentmondást nem tűrően kezdett. A magyar-francia duó előbb a Mitu/Pereira párost győzte le két szettben (2 667 fogadáskötés mellett 1,19 millió forint nyereményt jegyezve), majd a Cibulkova/Rybarikova kettőst intézte el 2-0-val (11 235 szelvényen szerepelve a helyesen tippelők 2,85 millió forintos nyereménynek örülhettek). A magyar női röplabda-válogatott az Európa Liga elődöntőjében előbb meglepetésre idegenben győzte le Görögország legjobb női röpiseit 3-2 arányban (3 590 fogadáskötés mellett 140 ezer forint került kifizetésre), majd a hazai visszavágót is megnyerte 3-1-re (4 358 megkötött fogadásra 1,15 millió forintos kifizetés jutott), amivel biztosította helyét a sorozat fináléjában!

 

A 36. hét második felének legügyesebb fogadója címet az a tippmixelő zsebelte be, aki 1 000 forintos téttel játszotta meg 5-ös kötését, és nyert 276 413 forintot, miután egyetlen rontott tipp sem szerepelt a szelvényén!

  • Labdarúgás Belgium - Bosznia-Hercegovina
  • Hendikep 0:1 Belgium 2,10 Nyertes
  • Labdarúgás Bulgária - Norvégia
  • Vendégcsapat kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést Igen 3,00 Nyertes
  • Labdarúgás Ciprus - Wales
  • Hendikep 1:0 Döntetlen 3,25 Nyertes
  • Labdarúgás Hollandia - Izland
  • Vendégcsapat kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést Igen 6,75 Nyertes
  • Labdarúgás Törökország - Lettország
  • Hendikep 0:2 Lettország 2,00 Nyertes

 

A TippmixPrón az elmúlt hét második felében is számos olyan fogadás érkezett, amelyet érdemes kicsit közelebbről is kielemezni. Az egyik játékos egy 5/7-es kombináció keretében játszott meg négy válogatott, valamint három alacsonyabb osztályú külföldi labdarúgó-mérkőzést 10 forintos alaptét – összességében 210 forintos tét – mellett, és mivel csupán egyetlen tippje bizonyult helytelennek, 31 721 forintot nyert. Akadt olyan fogadó is, aki 100 forintos téttel játszott meg egy 9-es kötést, és hibátlan megérzéseinek következtében 46 268 forinttal gyarapította számláját. Egy másik internetes sportfogadó 200 forintot kockáztatott egy 6-ös kötéssel, kizárólag Európa bajnoki selejtezőkre fogadva, és mivel egyetlen elrontott tippje sem akadt, 82 829 forintos nyereménynek örülhetett!

 

Forrás: Szerencsejáték Zrt