Rendet rakott a tárcájában - 1 millió dolláros lottószelvényt talált

2014-03-21
Mikor Robert Manning tárcája már olyan dagadtra hízott, hogy nem tudott leülni tőle, végre nekiállt kiselejtezni a sok papírfecnit. Jól tette, mert talált egy elfeledett lottószelvényt, amivel 225 millió forintnak megfelelő összeget nyert.

 

Úgy látszik, mostanában érdemes nekiállni takarítani, mert az utóbbi időben többen is ennek köszönhették, hogy milliomosok lettek. Február végén Gregory Jarrett szobája régóta halogatott takarítása közben akadt rá egy 1 millió dollárt érő lottószelvényre, most pedig az 51 éves, springfieldi Robert Manning ásott elő egy szintén 1 milliós Powerball szelvényt a pénztárcája mélyéről.

 

“Volt vagy 10-12 szelvény a tárcámban. Ott volt előttem a laptopom, elkezdtem ellenőrizni a számokat, és egyszer csak, hoppá, mind az öt szám (3-7-9-26-54) stimmelt!” mesélte Robert a virginiai lottótársaság által szervezett sajtótájékoztatón. Nem sokat teketóriázott, azonnal felpattant, és elment a lottótársaság irodájába. „Nem akartam még egy napig halogatni. Azonnal készpénzre akartam váltani.” – mondta.

 

 

Mint kiderült, már 11 napja ült - szó szerint - a 225 millió forintnak megfelelő összegen mit sem sejtve. „Őrület!” mondta Manning a lottótársaság embereinek. „Ezer millió dolog cikázik az agyamban. Mit fogok kezdeni a pénzzel? Mit fogok venni? Hogyan fogom befektetni?”

 

A Virginia Lottery szóvivője, John Hagerty szerint egyáltalán nem szokatlan, hogy hetekbe telik, míg egy-egy nyertes szelvény tulajdonosa teljesen véletlenül ráakad a konyhafiókban, vagy a pénztárcájában a milliókat érő szelvényre. „Jött már be nyertes az utolsó napon is, aki pont a nyeremény elévülése előtt találta meg a szelvényt. Mert a szelvények bizony lejárnak, és olykor hatalmas összegek vesznek el.”

 

Érdemes tehát most nyomban mindenkinek átkutatnia a fiókokat, szekrényeket, bármit, ahova a lottószelvényeket szokta tenni, hátha ott lapul a 3 milliárdot érő Ötöslottó szelvény!