Rekordot döntött Makaó havi szerencsejáték bevétele

2012-11-06
Október hónapban a makaói kaszinók 3,5 milliárd dollár szerencsejáték bevételt könyvelhettek el – ez az eddigi legjobb egyhavi eredmény.

 

A makaói szerencsejáték felügyeleti hivatal közleménye szerint ez 3 százalékkal magasabb, mint az eddigi rekorder hónap, az egy évvel ezelőtti, 2011 októberi bevétel.

Az adat idén már harmadszor jelzi, hogy Makaó szerencsejáték bevétele egy számjeggyel növekszik, ami rossz hónapnak tekinthető a kínai szerencsejáték piacon. Júliusban Makaó szerencsejáték bevétele csak 1,5 százalékkal növekedett, ami a legalacsonyabb szám, amit három éve tapasztaltak.

2012 első tíz hónapjában Makaó szerencsejáték bevétele 13 százalékkal növekedett 2011 azonos hónapjához képest. A tavalyi évben Makaó 33,5 milliárd dollár szerencsejáték bevételt könyvelhetett el, ami több, mint ötszöröse annak, mint amit Las Vegas-ban mértek, és 42 százalékos növekedés a 2010-es évhez képest.

 

“Annak ellenére, hogy megdőlt a havi rekord, nem számítunk arra, hogy a befektetők jól fogadják az eredményeket, mivel a bruttó szerencsejáték bevétel növekedési üteme úgy tűnik lassulóban van.” állítja Steven Wieczynski, a Stifel Nicolaus Capital Markets piackutató cég szerencsejáték elemzője.

 
Címkék: piaci információ,