Rekordösszegben érkeztek fogadások az idei Super Bowlra

2016-02-12
Lehet, hogy a meccs maga dögunalmas volt, de az 50. Super Bowl így is rekordbevételt hozott a nevadai fogadóirodáknak.

 

Az Egyesült Államokban jelenleg csupán egyetlen államban, Nevadában lehet sporteseményekre fogadni. Az ottani szerencsejáték hatóság által nyilvánosságra hozott adatok szerint az államban liszensszel rendelkező 194 iroda 132,5 millió dollár forgalmat bonyolított a Carolina Panthers - Denver Broncos összecsapáson, és ezzel megdöntötték az előző rekordot jelentő, két évvel ezelőtti 119,4 millió dolláros fogadási volument. A fogadók 51 százaléka tippelt úgy, hogy a Carolina fog nyerni, a későbbi győztes Denvert pedig 49 százalékuk támogatta. 

 

 

A forgalom ugyan rekordot döntött, a nyereség tekintetében azonban a harmadik helyre szorult az idei év. E tekintetben 2014 tartja a rekordot 19,7 millió dollárral, a második pedig a 2005. évi 15,4 millió dolláros profit. Az irodák a tétek 10,1 százalékát tarthatták meg maguknak, ami a nyolcadik legmagasabb szelet 1991 óta (azóta, hogy ezt az adatot nyilvántartja az állami szerencsejáték hatóság). Ez jóval a 2014-es rekordot jelentő 16,5% mögött van, de sokkal jobb, mint a tavalyi évi, katasztrofálisnak mondható 2,8%

 

Ez sorozatban a nyolcadik olyan év, hogy az irodák profitot könyvelhettek el az amerikai foci döntőjén – összesen eddig két alakalommal buktak csak az irodák ezen az eseményen, legutóbb 2008-ban, a Giants jóvoltából.

 

Az úgynevezett kiegészítő fogadások (pl. hogy milyen hosszan fogja előadni Lady Gaga az amerikai himnuszt) idén rendkívül népszerűnek bizonyultak - az első számítások szerint ezek jelentették az összfogadás mintegy 60%-át. Ez volt az első olyan év, hogy a nevadai irodáknál fogadni lehetett a meccs legértékesebb játékosára, és a fogadók arattak. A későbbi nyertes, Von Miller 40:1-es oddsszal nyitott a William Hillnél, később ez lement 12:1-re, de más irodáknál akár 60:1 nyereményszorzó mellett is lehetett fogadni rá.

 

 

Ezek voltak idén a legnépszerűbb kiegészítő fogadások:

A himnusz hossza: Lada Gaga „Star-Spangled Banner” feldolgozása okozta a legnagyobb vitát a fogadások világában, hiszen erre az eseményre a 2 perc illetve a 22 másodperc is a lehetőségek között szerepelt. Az irodák szerint Gaga végül 2 perc 9 másodperc alatt énekelte el a dalt, bár néhányan még ennél is hosszabbnak mérték, mivel az énekesnő megismételte a „brave” (bátor) szót a himnusz végén.

Érmefeldobás: Fejre érkezett. egy 105 dolláros fogadással 100 dollárt nyerhettek az ezt helyesen megtippelők.

Az ünneplés során használt Gatorade üdítő színe: Talán nem meglepő, hogy a Broncos edzője, Gary Kubiak narancsszínű üdítőt öntött a játékosokra a meccs végén. A narancsszín +125-ös oddsszal volt fogadható, tehát egy 125 dolláros fogadással 100 dollárt lehetett nyerni.

 
Címkék: sportfogadás,