Rekordokat dönt a foci-vb alatt a kínai sportfogadási piac

2014-06-30
A kínai sportfogadási játék bevétele a brazil vb első kilenc napja alatt közel dupla annyi volt, mint a 2010-es vb egész ideje alatt.

 

A 2014-es FIFA világbajnokság szédítő magasságokba emelte a kínai sportfogadási szektor bevételeit. A kínai sportfogadási hivatal napokban kiadott közleménye szerint a világbajnokság június 12-i startját követően a napi forgalom megnégyszereződött, elérte a 400 millió yuant (64,2 millió dollárt), és folyamatosan növekszik. Június 21-én a sportfogadási játék forgalma elérte az 550 millió yuant, ami új napi rekordnak számít. A becslések szerint a torna első 9 napjának forgalma körülbelül 4 milliárd yuan volt, ami közel kétszerese annak a 2,3 milliárdnak, melyet a 2010-es vb egész ideje alatt ért el a játék.

 

A shenzheni székhelyű online szerencsejáték szolgáltató, az 500.com is szépen prosperál a világbajnokságnak köszönhetően, a hírek szerint a jelenlegi forgalma három-ötszöröse a június 12-ét megelőző napi átlagnak. A hónap elején az 500.com vezetői úgy becsülték, hogy a 2014-es online forgalom 70%-kal magasabb lesz a 2013. évi 42 milliárd yuannál. 

 

A világbajnokság kezdete előtt az 500.com 100 millió yuant (3,6 milliárd forintot) ajánlott fel annak a fogadónak, aki helyesen tippeli meg mind a 63 meccs végeredményét. Az idei torna számos meccse okozott meglepetése, így erősen kétséges, hogy lesz olyan szerencsés, aki elviheti ezt az összeget, de az biztos nem a próbálkozás hiánya lesz ennek az oka. A China Daily értesülései szerint az akció három napja alatt az Alibaba Group tulajdonában lévő Taobao.com 6 millió látogatót szolgált ki online szerencsejáték platformján.

 
Címkék: sportfogadás,