Rekordnagyságú forgalom a brit lottótársaságnál

2015-05-04
A Camelot brit lottótársaság nyilvánosságra hozta a 2015. március 31-ig tartó pénzügyi év adatait, melyből kiderül, hogy a National Lottery eddig soha nem látott mértékű forgalmat biztosított a cég számára.

 

A Camelot az elmúlt pénzügyi évben 7,3 milliárd font forgalmat könyvelhetett el, ami 546 millió fonttal több, mint az ezt megelőző 12 hónapos periódusban volt. A bevételből 1,8 milliárd fontot utaltak át jótékony célokra.

 

A cég szerint a forgalom megugrása elsősorban a Lotto elnevezésű hagyományos lottójáték 2013. októberi megújításának köszönhető. 

 

A játékosoknak valamivel több, mint 4 milliárd fontot fizettek ki nyeremény formájában, így a cég történelme során eddig összesen már 55 milliárd font nyereménnyel gazdagította a brit szerencsevadászokat. 1994-es indulása óta a Camelot több mint 3800 font-milliomost üdvözölhetett.

 

Nem csak a lottó, de az instant játékok eladása is emelkedett, méghozzá rekord magasságokba: 2,6 milliárd font forgalmat ért el ez a játéktípus, mely 487 millióval több, mint az előző évben. A növekedés a tavaly piacra dobott több mint 70 új kaparós sorsjegynek, az új online instant nyereményt biztosító játékoknak, valamint a társaság által kihelyezett 10 ezer új terminálnak köszönhető.

 

A társaság által szeptemberben indított új online és mobil platformnak is nagy sikere volt a játékosok körében, melynek köszönhetően 60 százalékkal megugrottak a mobilról illetve tabletről érkező rendelések az előző év ugyanezen szakaszához képest, így az interaktív szektor forgalmának már több mint harmadát biztosítják. 

 

A Camelot egyébként az egyik legköltséghatékonyabb európai lottótársaság, a működési költség teljes bevétel csupán 4 százaléka.