Rekordkísérlet: A világ legnagyobb nyerőgép bajnoksága

2013-04-25
Az egyik legnagyobb nyerőgép gyártó, a Bally Technologies és a Mohegan Sun kaszinó két Guinness világrekordot is megkísérel megdönteni.

 

Szombaton nyúzópróba lesz a Mohegan Sun kaszinóban, hiszen egyszerre próbálják megdönteni a „Legnagyobb Nyerőgép Bajnokság” és az „Ugyanazt a játékot egyszerre futtató legtöbb nyerőgép” világrekordját.

Az, hogy sikerül-e a rekorddöntés, vagy sem, azon múlik, hogy megjelenik-e elég játékos, aki olyan gyorsan nyomkodja a gépek gombjait, ahogy csak tudja. Csak Player’s Club tagsággal rendelkező játékosok vehetnek részt a kísérletben, ők ingyenesen versenyezhetnek – a cél, hogy minél több pontot érjenek el. Az első 200 játékos részesül majd díjazásban, az első helyezett – a  legtöbb pontot gyűjtő játékos - 50 ezer dollárt (11,5 millió forintot) kap készpénzben. Várhatóan több, mint ötezren fognak részt venni az eseményen.

“Az utóbbi pár hónapban több tesztet is csináltunk, így az ügyfeleink rendelkeznek már némi gyakorlattal.” mondta a Mohegan Sun marketingért felelős alelnöke. „Jelen lesz a Guninness World Records képviselője is, hogy eldöntse, sikerült-e a rekordkísérlet.”

 

A kaszinó a Las Vegasi székhelyű Bally Technologies-zel társult, ők állították be úgy a 2.500 nyerőgépet, hogy a bajnokság ideje alatt mindegyiken ugyanaz a játék fusson. A Mohegan Sunban egyébként több, mint 5.500 nyerőgép üzemel. 

A Legnagyobb Nyerőgép Bajnokság rekordjánál az egy napon, egy helyszínen játszók száma a mérvadó. A jelenleg érvényben lévő rekordot 2012. február 11-én állították fel a Pechanga Casino-ban Kaliforniában – akkor 2.885 játékos játszott a három körös bajnokságban a Bally 1.100 gépén. 

 

Egyébként nem ez lenne a Mohegan Sun első Guinness rekordja, hiszen 2004. február 8-án ők állították fel a világ legnagyobb esküvői tortájának rekordját is egy 6800 kilós sütivel. Sőt, reményeik szerint nem is a mostani rekord lesz az utolsó, hiszen májusban nekidurálják magukat, és megpróbálják megdönteni „a legtöbb ember, aki egy kaszinó virtuális verseny játékával játszik” rekordját is …

 
Címkék: nyerőgép,