Rekordfélévet zárt az osztrák Novomatic

2014-09-09
Az osztrák nyerőgépgyártó óriásvállalat az idei év első felében 941 millió euró bevételt ért el, mely 15 százalékos növekedés az előző év ugyanezen szakaszához képest, és rekordot jelent a vállalat történelmében.

 

Amellett, hogy a gépeladások mintegy 15 százalékkal nőttek, a cég EBITDA-ja, azaz a kamatok, adók, értékcsökkenések és amortizációk levonása előtti eredménye is 9 százalékkal emelkedett 2013 ugyanezen szakaszához képest (2013 első félévében 266, most pedig 289 millió euró volt). A cég profitja, közel 60 százalékos emelkedéssel, 104 millió euró lett. 

 

A cég elsősorban a „kettős üzleti stratégiájának” tulajdonítja az elmúlt hat hónap kitűnő eredményét. Az első hat hónapban több új felvásárolást is nyélbe ütöttek. Januárban megvásárolták a Gala Coral Group Gibraltár elnevezésű kaszinóját. Nem sokkal később közel 20 millió euróért felvásárolták a holland Loontjens nyerőgép üzemeltetőt, és ezzel megvetették a lábukat a holland piacon, mint üzemeltető. A 2013-ban megvásárolt Casino FlaminGO Gala újraindításával ismét működésbe hozták „Macedónia legújabb zászlóshajóját”. A cég az Egyesült Királyságban is terjeszkedni kezdett, ahol 68 millió euróért megvásárolta a Luxury Leisure Unlimitedet és a SAL Leisure Limitedet. A bevásárlásokkal párhuzamosan a cég megszabadult a chilei Monticello kaszinóban való részesedésétől. 

 

A Novomatic az első félévben 1700 fővel bővítette alkalmazottainak állományát, mely 11 százalékos növekedést jelent. A cég jelenleg közel 18 ezer főnek biztosít munkát.

 
Címkék: nyerőgép,