Rekorddöntő nyereményszorzóval indulhat Black Caviar

2013-03-19
A továbbra is veretlen ausztrál szupersztár, Black Caviar pénteken a William Reid Stakes-ben áll rajthoz, hogy a várakozások szerint megszerezze sorrendben 24. győzelmét.

 

Az 1200 méteres futamban csupán hat „kihívója” akadt a csodálatos kancának. Black Caviaron kívül rajtgépbe áll még istállótársa, Karuta Queen, egy 11 éves ex hong-kongi sztár, Good Ba Ba, valamint Spirit Of Boom, Fawkner, Linton és Luckygray.

Bár egyik riválisnak sincs reális esélye arra, hogy akár még csak a közelébe is kerüljön a szupersztárnak a célban, „Nagyszerű élmény lesz, hogy egy futamban versenyezhetünk Black Caviarral. Nem azért megyünk, mert azt gondoljuk, hogy megverhetjük.” – nyilatkozta Luckygray trénere Gino Poletti. 

 

A szervezők rekordszámú, 25 ezer látogatót várnak a versenyre, ami előreláthatóan a legnagyobb érdeklődéssel kísért éjszakai futam lesz, melyet valaha is rendeztek Ausztráliában. A rekordnagyságú közönség valószínűleg annak ellenére is össze fog jönni, hogy a legutóbbi hírek szerint Black Caviar mégsem vonul vissza a szezon végén, így még a következő évadban is láthatjuk őt a versenypályákon! 

Trénere, Peter Moody úgy nyilatkozott, hogy ha a nagyszerű kanca továbbra is ilyen kitűnő kondícióban marad, van esély arra, hogy folytatják. „Legutóbbi 10 futama a legjobbjai voltak, így már várom, hogy épen és egészségesen túljussunk a péntek estén, és aztán a T.J. Smith-en Sydney-ben.” Moddy szerint az olyan nagyszerű kancákkal összehasonlítva, mint Sunline - aki 48 futamon indult - vagy Makybe Diva - aki 36-szor állt rajtgépbe - Black Caviar nagyon ritkán futtatott ló, hiszen eddig csak 23 futamban indult. „Úgy gondolom, hogy olyan jól megy, mint eddig bármikor, tehát lehet, hogy van benne még egy szezon.”

A ló egyik tulajdonosa viszont egy most készült interjúban azt mondta, hogy valamilyen szinten a tulajdonosok már üdvözölnék szupersztár kedvencük visszavonulását. „Igen, már be akarjuk fejezni, mert azt akarjuk, hogy épen és egészségesen hagyja abba.”

 

Egy biztos … a világbajnok sprinter sosem a magas oddsszairól volt híres, a legkisebb, melyet eddigi 23 futama alatt kapott az 1.05 volt. A TAB jelenleg 1.04-es oddsszal kínálja, ha így marad, övé lesz 50 éve a legkisebb nyereményszorzó, mellyel egy Group 1 futam favoritja indult. 

Valerius 1961-ben 1.03-mal indult a Chipping Norton Stakes-ben. Az egyetlen ló, aki még ennél is kisebb oddsszal indult egy Group 1-es futamon, az Ajax volt, aki 1939-ben 1.02-es szorzóval vágott neki a Rawson Stakes-nek (ahol aztán Spear Chief hatalmas meglepetésre megverte).

 

A futam magyar idő szerint pénteken 11:45-kor indul.

 

 

 

Címkék: lóverseny,