Rekord lottójackpot készülődik Amerikában

2013-05-17
A jackpot jelenleg 600 millió dollár, vagyis 136 milliárd forint, de még emelkedés várható. Az eddigi Powerball rekord 588 millió, a világrekord 656 millió. Még két teljes nap van hátra, a főnyeremény az eladott szelvények számából eredően tovább nőhet.

 

Úgy tűnik, az amerikaiak kezdenek ráérezni a lottózás ízére. A tavalyi évben "kelt el" a két fent említett rekord jackpot, a Megamillions márciusban, a Powerball novemberben. A Megamillionst hárman, a Powerballt ketten nyerték, úgy lenne az igazi, ha ezt egyvalaki nyerné, akkor övé lenne minden idők legnagyobb lottónyereménye.

 

A főnyeremény a szerdai húzás óta idáig 250 millió dollárral növekedett, és a hatalmas érdeklődés miatt még tovább duzzadhat szombat estig. A végleges jackpot összeget csak az eladások szombat esti összesítése után tudjuk meg. Addig még két teljes nap van hátra, Amerikában ugyanis a cikk írásakor még csak péntek hajnal van.

 

Fotó: AmNewYork

 

New York államban a május 11-ére kitűzött 270 milliós jackpotnál 9,33 millió dollárért vettek lottószelvényt az emberek, május 15-re már 17, 5 millióért, és szakemberek újabb többszöröződést várnak a mostani fordulóban. A halmozódás kezdete óta az USA 43 államában szerdáig összesen 825 millió dollár értékben értékesítettek Powerball szelvényt, pedig a Megamillionson is régóta halmozódik a nyeremény, tehát az emberek mindkettőre figyelnek.

 

Ezt a fajta népszerűséget szakértők az emberek rossz anyagi helyzetével, és a jövőbe vetett hitük megdőlésével magyarázzák. 

Mások szerint az utcán pár méterenként szemükbe villanó jackpot feliratok lehetetlenné teszik, hogy ne vegyenek róla tudomást, és a lottónyertesekről szóló tévéműsorok hatására is úgy érzik az emberek, hogy elérhető közelségben van a hatalmas, az egész életüket átformáló összeg. Ezen kívül ilyenkor a lottóvásárlás egy közösségi élménnyé is válik, hiszen az emberek a sorokban állva együtt álmodoznak az óriási nyereményről. 

 

Pedig az esély, hogy valaki telitalálatot érjen el ezen a lottón, elég kicsi, jóval kisebb a mi ötöslottónknál (persze itt a nyeremény is aprópénznek számít a kintihez képest). Hogy pontosabbak legyünk, 1:175 millió eséllyel találhatjuk el a számokat.

 

Sajnos elég költséges lenne hirtelen repülőre ülnünk, hogy megtegyük mi is tétjeinket (bár a nyereményhez képest aprópénz), így interneten játszhatjuk meg számainkat, ha mi is részt szeretnénk venni az Amerikai Álom-ban.