Rekord: 1,5 milliárdot nyert kaparós sorsjegyen!

2014-10-20
Egy, a személyazonosságát felfedni nem kívánó szerencsés brit játékos Anglia valaha volt legnagyobb kaparós-sorsjegy nyereményét zsebelte be!

 

Legtöbben, mikor leugranak a sarki kisboltba, egy kiló kenyérrel és egy liter tejjel térnek haza. Ez Magyarországon és Angliában sincs másként… Egy rejtélyes vásároló azonban Burnley-ben 4 millió fonttal, azaz 1,5 milliárd forinttal gazdagabban távozott a boltból, miután egy 10 fontba kerülő kaparós sorsjeggyel megnyerte Nagy-Britannia valaha volt legnagyobb kaparós sorsjegy jackpotját! 

 

A bolt üzemeltetője, Mohammed Ikramm elmesélte, hogy a vásárló, aki egyébként rendszeresen be szokott térni hozzá, először egy sorsjegyet vett, de azzal nem nyert semmit. Akkor aztán kivette tárcájából a benne lapuló utolsó 20 fontot, és kért még kettőt – és az utolsóval végül megnyerte a hatalmas vagyont!

 

Mohammed Ikramm, a bolt vezetője

 

Ikramm nem volt hajlandó semmit elárulni a nyertesről, csak annyit, hogy rendszeres vevője. „Vett egyet, azzal nem nyert, aztán kihúzott egy 20 fontost, azt mondta nincs nála több, és vett még kettőt. A második sem nyert semmit, de aztán, mikor a harmadikat lekaparta, a legnagyobb, 4 milliós nyeremény volt rajta. Elmondhatatlanul boldog volt.” – mesélte.

 

Összesen csak 4 (illetve már csak 3) darab olyan sorsjegy van forgalomban egész Angliában, mellyel ekkora összeget lehet nyerni, és annak esélye, hogy ezt valaki megtalálja 1:4.232.860!

 

A szerencsét hozó sarki kisbolt