Real Madrid-Liverpool: Minden idők legjobb fináléja lehet

2018-05-21
Kell még aludni egy párat szombatig, de már közelít a BL-döntő napja. Kijevben csap össze a Real Madrid és a Liverpool, két olyan csapat, amely a támadó focinak köszönheti jelenlétét a fináléban.

Real Madrid - Liverpool

Online sportfogadás tipp: gólok száma 2.5 felett

Unibet odds: 1.48

Kezdés: szombat, 20:45

 

A két együttes az 1980-1981-es idényben találkozott a BL-döntőben, akkor a Liverpool 1-0-ra nyerni tudott. Akkor még Dalglish és del Bosque szaladgált a pályán, most Ronaldo és Salah a két legfényesebb csillag. Aztán hogy melyik, illetve melyik csapata ragyog fényesebben, arra csak szombaton kapunk választ.

Ami jó hír, hogy Ronaldo teljesen egészséges, hétvégén már kezdett a Villarreal ellen, és bizony elég aggasztó lehet a Liverpool számára, hogy amíg a Madrid komolyan vette a Villarreal elleni meccset, addig Gasparéknak a találkozóhoz nem sok közük volt.

Egyébként a semleges nézők a BL-finálét kibérelő Real Madridnak nem kívánhattak volna jobb ellenfelet a Liverpoolnál. A Vörösök rendre képesek szórakoztató, könnyen emészthető meccseket játszani, akkor is, amikor nagy a tét. Az egyenes kieséses szakaszban a Liverpool összesen egy olyan meccset játszott, ahol a gólok száma nem érte el a hármat. Ez a Porto elleni visszavágó volt (0-0), de az első meccsen Salah-ék ötöt gurítottak. A negyeddöntőben a City ellen 3-0 és 2-1, az elődöntőben az AS Roma ellen 5-2 és 2-4.

Ami a Madridot illeti, egy olyan mérkőzéstn sem játszott a spanyol csapat az egyenes kieséses szakaszban, ahol ne született volna minimum 3 találat. A PSG ellen 3-1 és 2-1, A Juve ellen 0-3 és 1-3, a Bayern ellen 1-2 és 2-2. Erre az idényre pedig a Real Madrid ellen szurkolók sem panaszkodhatnak, mert idén elég rögös úton jutott a döntőig a csapat.

Egyértelmű, hogy a téttől sem a Real Madrid, sem a Liverpool nem omlik össze. A spanyol csapat tavaly a fináléban a védekezést elég magas szinten művelő Juventus ellen lőtt négy gólt, a Liverpool pedig legutóbb, amikor BL-döntőben járt, 3-3-as rendes játékidő után tizenegyes-párbajban tudott diadalmaskodni az AC Milan ellen.

A gólok mellett szól, hogy mindkét együttes őszinte, támadó focit játszik, mindkettő villámgyorsan megy át védekezésből támadásba. Egyik csapat sem jön zavarba attól, ha felállt védelem ellen kell kombinálni, működik a letámadás, és mindkét védelem zavarba hozható. A 'pool az AS Roma elleni párharcban azért megmutatta a gyenge pontjait is, de a Real Madrid is zavarba hozható, gondoljunk csak a Juve elleni visszavágóra. Ha nincs a végén az a büntető...

Mindkét együttes képes a kihagyásokra, és ha ezt a másik megérzi, akkor 5-10 perc alatt 2-3 gól is születhet. Emlékezzünk csak arra, ahogy a Liverpool sokkolta a Man. Cityt három gyors góllal, vagy arra, ahogy lefocizta az AS Roma csapatát. A fináléban ott lesz az idei BL góllövőlistájának első négy helyezettje, Ronaldo egymaga 15 gólt jegyzett, a Salah-Mané-Firmino trió 29-et. Kisebbfajta csoda lenne két ilyen csapat részvétele mellett egy gólszegény finálé.

Címkék: sportfogadás, tipp,