Real Betis - Celta Vigo: Eseménydús lesz az andalúz éjszaka

2019-10-30
Bárki bármit mond, a Betis-Celta lesz a forduló meccse! Legalábbis szerintünk, hisz a tabellára nézve mindkét együttes pocsékul áll, a vesztes félnél szinte biztos az edzőcsere, de még az is lehet, hogy egy iksz után Rubi és Escribá is repül egyszerre

Real Betis - Celta Vigo

Online sportfogadás tipp: Büntetőlapok száma 6,5 felett

Unibet odds: 1,85

Kezdés:  2019.10.30.  21:00

 

Nagyjából a bajnokság negyede lezajlott, ez a 10 forduló már olyan etap, ami után lehet tartani egy értékelést. Lehet, sőt kell is.

Ami biztos, a Betis és a Vigo vezetősége sem szerette volna a saját csapatát a kieső zóna környékén látni. Ha a két klub játékosállományának értékét megnézzük, a Betis kerete közel 300 millió Euróval a 6. legértékesebb keret a ligában, de a Celta játékosállományának összértéke is a 8. ebben a tekintetben. Szóval a keretek alapján itt a vezetőségektől, szurkolóktól jogos elvárás lenne a csapatok felé a felsőház, az első 10, de sokkal inkább az, hogy harcban legyenek minimum az EL-indulást jelentő helyekért.

(Ami a dolog pikantériáját adja, hogy a liga papíron legértéktelenebb keretével rendelkező Granada jelenleg a Barca mögött a 2. helyen áll. De ezt csak így zárójelben.)

Ezzel szemben a Celta érték alapján 8., teljesítmény alapján a 17. helyen áll. Még nagyobb a kontraszt a Betis-nél, amelynek kerete a 6. legértékesebb, viszont a 18., már kieső helyen áll 10 kör után.

A Betis nem kis gondban van, hisz ha elveszíti ezt a meccset is, akkor az a minimum, hogy Rubi mester repül. Ez a kisebb gond, de e találkozó után jönnek a kemény meccsek, Real Madrid, Sevilla, Valencia... Kívülállóként nagyon izgalmas helyzet, mert tegyük fel, nyer a Betis, Rubi pedig marad, nem biztos, hogy hosszú távon ezzel jól jár a Betis. De láttunk már olyat is, hogy egy edzőt győztes meccs után tesznek lapátra, még ez se kizárt.

A Celtánál Escribá alatt is forró a kispad. Érdekesség, hogy az utolsó 4 bajnokin kizárólag északi riválissal csapot össze, és a négy meccsből csak a Bilbao ellenit nyerte meg. Az Eibar, az Alavés és a Sociedad lőtt gól nélkül kapott ki. Ezt Vigóban sem nézik jó szemmel. Érdekesség, hogy az előző idényben Mohamed, a török becenévre hallgató argentin mester pont a bajnokság ezen szakaszában lett menesztve, egész pontosan a 12. forduló után. Ha jön a papírforma, és a Betis behúzza a meccset, akkor Escriba is lapátra kerül.

 

Kecskére káposztát?

Mindkét csapat minimum 10 pozícióval van hátrébb, mint az elvárható lenne, és akkor még lehet keveset írunk. Pikáns, hogy épp egymással találkoznak, hisz nagyon hasonló helyzetben van a két együttes. Épp ezért nem egy átlagos, csordogálós bajnokit várunk. A feszültség tapintható lesz, és annak a Gil Manzanónak kell majd kordában tartani a meccset, aki elég sok lappal operál. Az unibet nem szabta alacsonyra a line-t a lapokat illetően (6,5 az egál line), de még ebből is illik ezt a meccset overre venni.

Eleve két olyan együttesről beszélünk, melyek a piros lapok terén sokkal 'jobban' állnak, mint a gyűjtött pontok tekintetében. A kiállítások is közre játszanak a csapatok pocsék helyezésében, nehéz elképzelni, hogy ilyen előzmények, feltételek mellett barátságos szerda esti gurigázást várunk. A szurkolóknak is nagyon komoly elvárásaik vannak a csapatok felé, de érzik ők mindkét oldalon, hogy sokkal több kell.

Gil Manzanóra öt bajnokit bíztak ebben az idényben, az öt meccsből három olyan volt, ahol a piros lapot is felvillantotta. A sárgákkal sem spórolt, de tudjuk jó, hogy a piros az igazi nekünk, mert az duplán számít a tippnél. Persze ez egy olyan párosítás, melyet vélhetően már az elején meg akar fogni lapokkal a spori,  ha korán kezdi az osztást, akkor lehet meg sem áll vagy tízig.

Címkék: sportfogadás, tipp,