Razzia Párizs egyik leghíresebb játéktermében

2014-09-24
A közelmúltban harminc rendőr szállta meg az egyik legnevesebb párizsi játéktermet, az Aviation Club de France-t. 12 embert tartóztattak le, többek közt pénzmosás és a munkaügyi jogszabályok megsértésének vádjával.

 

Az Aviation Club-beli letartóztatásokkal egyidőben Korzikából is többeket bilincsben vittek el, és több, mint 380 millió forintnak megfelelő készpénzt foglaltak le, mely a jelek szerint a korzikai maffiához volt köthető, ami állítólag a klubban mosta tisztára az illegális ténykedésekből származó pénzeit. 

 

A hírek szerint a korzikai maffia azután kezdett el érdeklődni az Aviation Club de France iránt, miután a póker népszerűségének emelkedése miatt fellendült a hely bevétele, azonban a calvinayre.com értesülései szerint a mostani razzia konkrétan a bakkarathoz hasonló asztali játékokat célozta. 

 

 

„A rendőrség reggel 6 óra körül jelent meg, amikor körülbelül 50 ember tartózkodott az ACF termeiben. A legtöbbjük kínai játékos volt, akiket most a pénzügyőrök vizsgálnak.” – nyilatkozta a razzia után az ACF egyik alkalmazottja. 

 

Az Aviation Club de France 1907 óta meghatározó szereplő a párizsi szerencsejáték piacon, mára már James Bond stílusú, ikonikus játékteremmé vált. A klubban főleg bakkarat, póker és backgammon játékokat kínálnak, a Texas Hold’em-et 1995-ben vezette be Bruno Fitoussi, aki jelenleg a 8. legtöbbet kereső pókeres Franciaországban. 

 

A rendőrségi vizsgálat most sötét árnyékot vet a 200 főt alkalmazó privát klubra, melynek éves tagdíja 150 euró, éves bevétele pedig 23 millió euró. „Nagy csapás. Ez betett nekünk! 200 embernek nem lesz munkája…” – nyilatkozta az egyik alkalmazott. 

 

Címkék: kaszinó,