Rasszizmus miatt esett ki a BL-ből a Málaga?

A Dortmund vezetőedzője szerint egyértelműen a szerencsének köszönhetik, hogy a rendes játékidő hosszabbításában két gólt rúgva fordítottak a Málaga ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján.

 

A német együttes a 91. percben még 2-1-es hátrányban volt spanyol riválisával szemben, ám előbb Reus, majd Santana is betalált a Málaga kapujába, s ezzel továbbjutott a Borussia.

 

"Könnyedén kieshettünk volna, de szerencsések voltunk - nyilatkozta Jürgen Klopp a meccs után. - A legrosszabb BL-meccsünket játszottuk a mostani szezonban, ezt el kell ismernem."

 

A szakember ugyanakkor azt is elmondta, hogy a vártnál rosszabb játék sem tudja elhomályosítani a győzelem feletti örömét. "A legjobb lenne, ha megnézne egy orvos, egészen hihetetlen volt ez a meccs. A kollégáimmal az öltözőben arról beszéltünk, hogy őrület volt, ami történt, de ennél boldogabbnak még nem éreztem magam" - lelkendezett a tréner.

 

Málagai oldalon ugyanakkor érthetően mindenkit sokkolt az utolsó pillanatokban elúszott továbbjutás. A klub tulajdonosa, a katari Abdullah Bin Nasszer Al-Tani Twitter-oldalán egyenesen arról írt, hogy csapata a rasszizmus áldozata lett kedden este, s vizsgálatot követel az európai szövetségtől.

 

Az együttesnél különösen a németek utolsó gólja váltott ki indulatokat, Santana találatánál a spanyolok szerint a játékvezető kétszer is lest ítélhetett volna: előbb az akciót "indító" beadásnál volt a labdát lekészítő német játékos előrébb a védőknél, majd Santana állt a kapus mögött, amikor Schieber lábáról hozzá került a labda.

 

"Próbáljuk feldolgozni az eseményeket, de mindenki nagyon maga alatt van. - mondta Roque Santa Cruz, a Málaga csatára. - Hihetetlen, hogy kicsúszott a kezünkből a továbbjutás. A végén óriási szerencséje volt a Dortmundnak, s nem csak arra gondolok, hogy gólokat rúgtak, mert a harmadik találatuk egyértelműen lesről született."

 

Isztambulban a Real Madrid gyorsan, mindössze hat perc alatt eldöntötte a párharcot, Cristiano Ronaldo góljával ugyanis összesítésben már 4-0-ra vezetett, s a Galatasaraynak öt gólt kellett volna szereznie. A nagyon lelkesen küzdő Galata ugyan három gyönyörű góllal ráijesztett a madridiakra, ám komoly esélye nem volt a "csodára", s végül 3-2-es sikerrel búcsúzott.

 

"A második félidőben néhány perc alatt újra nyílttá vált a párharc, noha a gyors gólunk után ennek nem lett volna szabad megtörténnie. - bosszankodott a találkozót követően Jose Mourinho vezetőedző. - Amikor egy csapat nemcsak 11 emberrel küzd, hanem 50 ezer hihetetlenül lelkes szurkoló támogatásával, akkor bármi megtörténhet. A Galata ma megérdemelte a győzelmet."

 

"A továbbjutásra talán nem volt esélyünk, de úgy gondolom, hogy ma az egész világ tiszteletét kivívtuk" - mondta elégedetten Fatih Terim, a török együttes trénere.

 

A két másik párharc szerdai zárása után az elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,