RB Leipzig - Atletico Madrid: Gulácsival, de már Werner nélkül

2020-08-13
A PSG mesébe illő fordítása után máris itt a 2. negyeddöntő, csütörtökön az Atletico Madrid és a Lipcse méri össze tudását.

RB Leipzig - Atletico Madrid

Bajnokok Ligája - Negyeddöntő

 

Online sportfogadás tipp: Büntetőlapok száma 4,5 felett

Unibet odds: 1,60

Kezdés:  2020.08.13. 21:00

 

A PSG már ott van az elődöntőben, csütörtök estére pedig az is kiderül, hogy ott az Atletico Madrid vagy esetleg a Lipcse lesz-e az ellenfele. Bármelyik együttes jut tovább a 'tico-Lipcse ütközetből, aligha lesz esélytelen Neymarék ellen.

Ami tény, az Atletinél két játékos, Vrsaljko és Correa produkált a napokban pozitív Covid-19 tesztet, így ők természetesen már nincsenek a csapattal, és nem is játszanak értelemszerűen. Viszont lesz meccs, méghozzá reményeink szerint legalább annyira jó, mint a szerdai.

Simeone azért 'olcsón' megúszta, hisz sérülések terén jól áll csapata, Vrsaljko vélhetően egyébként sem kezdett volna, és Correa sem biztos. Ami biztos, hogy a 'tico 4-4-2-es hadrendben áll fel. Oblak előtt a védelem szívében Savic és Giménez, széleken Lodi és Trippier. A középpályán Thomay Partey és Koke játszik belül, aztán nagy valószínűséggel Saul és Llorente indul a szélekről. Elöl Joao Felix helye fix, aztán hogy mellette Costa vagy Morata kezd, azt mi innen nem derítjük ki, max. megtippelni lehet.

A Lipcsénél Gulácsi előtt három belső védő, Upamecano, Halstenberg és Klostermann játszik, a széleket Angelino és Mukiele zárhatja, illetve támadásnál ők középpályássá vedlenek át, de ez a 3 vagy 5 védős rendszer mindig nagyon képlékeny, sok minden függ attól, hogy védekezik egy csapat vagy támad, illetve 'erős' oldalon fut-e a támadás, vagy sem. Laimer és Sabitzer felelhet az egynesúlyért, Olmo és Nkunku kreálhat, Shick pedig a 'befejező ember' a 9-es pozíciójában játszik majd. Nagelsmann nem számíthat Poulsenre, Werner pedig már a Chelsea játékosa.

 

Lengyel spori fújja a sípot

Szymon Marciniak vezeti a mérkőzést, valószínűleg lesz dolga bőven. A szerdai meccsen az amúgy kevés lappal operáló Taylor kiszórt 9 sárgát - nem tudni, mi csapta meg a gyérhajú angolt, de minden apróságra lapot adott, miközben a PL-ben szinte semmit sem büntet sárgával. Marciniak azért más kaliber, az ő zsebéből sokkal hamarabb előugranak a lapok.

Nem durva, de kemény csapatok találkoznak, így egész biztosan lesz egy-két megmozdulás, ami túlcsúszik a határon, amit Marciniak tűrőképességét illeti. Lesznek taktikai foultok is, visszarántás, akasztás, ami eleve lappal büntetendő. a végén pedig bízhatunk az időhúzásért járó lapban is, amelyik csapat előnyben lesz, biztosan játszik majd az idővel, meg a spori és az ellenfél idegeivel.

Az Atleticótól nem áll távol a keménység, már a letámadásnál Felix-ék sokszor túlmennek a szabályosság határán. Ha Costa kezd, vagy akár csereként kap 20-25 percet, simán kiprovokál egy lapot vagy magának, vagy az ellenfélnek. Thomay Partey lapja szinte evidencia, nagyon nehéz elképzelni ezt a 90 percet minimum 5 sárga lap nélkül.

Ráadásul ott van a játékhiány, a meccshiány, mindkét együttes hosszabb időt tud maga mögött, ami a tétmeccseket illeti, ez is lapot generálhat sok esetben. Rozsdásak a játékosok, de hibázni senki sem akar, így jönnek majd a taktikai foultok, hisz sokkal jobb egy sárga, mint egy kapott gól. Ezen az elven is látunk majd pár lapot, ez a 4,5-ös line egy ilyen fontosságú találkozóra ez igencsak baráti, és a szorzó (1,60)  is az.

Érdekesség, hogy az Atleti 18 tétmeccs óta veretlen, míg a Lipcse utolsó 16 tétmeccsén mindössze egyszer kapott ki. Egyik fél sincs hozzászokva a zakóhoz, még az sem kizárt, hogy látunk extra 30 percet, és akár büntetőpárbajt is.

 

 

Címkék: sportfogadás, tipp,