Putyin: Szocsiból nem lesz szerencsejáték paradicsom

2014-02-12
Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kijelentette, hogy Szocsiból nem lesz kaszinóváros a téli olimpia után, mert ez veszélyeztetné a Fekete-tenger partján fekvő üdülővárosba érkező turistákat, akik jellemzően kisgyermekes, középosztálybeli családok.

 

Az ötlet decemberben vetődött fel a téli olimpia kapcsán Szocsit érő esetleges veszteségek áthidalására, azonban Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő gyorsan elhatárolódott attól az elképzeléstől, hogy a kaszinókoncepció életképes lehetne. 

 

“Már van egy szerencsejáték zóna a Rosztov-régió és a Krasznodar-térség közti határterületen, melyet a Fekete-tengerig kiengedtünk. Véleményem szerint nem lenne praktikus egy másik zóna kijelölése a térségben, annak ellenére, hogy ez minden bizonnyal vonzóbbá tenné a helyet a befektetők számára. Olyan légkört teremtene azonban, mely megakadályozná állampolgárainkat abban, hogy a családjaikkal ebben a térségben töltsék a vakációjukat.” – nyilatkozta Putyin elnök.

 

Mint ismeretes, a Szocsiban rendezett idei téli olimpiai játékok megrendezése nagyságrendileg 50 milliárd dollárba került, és ezzel minden idők legdrágább olimpiája lett. Putyin elnök ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a befektetést azért valósították meg, hogy Szocsi még vonzóbb legyen a középosztálybeli turisták számára, nem pedig azért, hogy maroknyi gazdag kaszinózó járjon ide, akik „megengedhetik maguknak, hogy többszázezer dollárt veszítsenek egy kaszinóban.” 

A fő cél, hogy az olimpiára megépített infrastruktúra minél jobban kihasználásra kerüljön. „Mindent, ami épült használatban kell tartanunk, és biztosítanunk kell, hogy hatékonyan működjön.” – magyarázta.

 
Címkék: kaszinó,