Premier League: Mourinho, Warnock és Benitez is veszélyben

2018-10-08
Az unibet fogadóirodánál a 8. forduló után ismét lehet fogadni arra, melyik manager repül a legkorábban. A listát még mindig a Speciel One, azaz José Mourinho vezeti. Még úgy is, hogy hétvégén nyert a Manchester United.

Melyik Premier League managert menesztik legkorábban?

 

Cardiff - N. Warnock (7.00, unibet)

A Cardiff City edzője simán repülhet, hisz csapata nyeretlen, tök utolsó a PL-ben. Rengeteg gólt kap a Cardiff, és a nyolc forduló alatt mindössze ötöt lőtt. A Ligakupától is búcsúzott a csapat, ami a legkisebb probléma. A nagyobb probléma, hogy a közvetlen riválisok ellen gólt sem sikerült lőni. Az idényt papíron három nyerhető meccsel nyitották a walesiek, de a Bournemouth, a Huddersfield és a Newcastle ellen sem sikerült betalálni. Ezek után senkit sem lepett meg, hogy a jobb nevű csapatok ellen nem jött össze a pontszerzés.

Persze, ha megnézzük a Cardiff City keretét, közel sem biztos, hogy egy másik edző többet ki tudott volna hozni a srácokból.

 

Newcastle -R. Benitez (9.00, unibet)

Benitez könnyen ráfaraghat arra, hogy hétvégén a csapata 2-0-ás előnyről kapott ki a Man. Unitedtől. A Newcastle -hasonlóan a Cardiffhoz- 2 pontot gyűjtött, és szintén búcsúzott a Ligakupától. Hasonlóan erős volt a sorsolás, mint a Cardiffnál, viszont van itt egy dolog:

Amíg a Cardiff játékosainak összértéke 94,25 millió euró, addig a Newcastle-é 174 millió euró, azaz durván a duplája. Közben a gyűjtött pontok száma semmivel sem több, mint az utolsó Cardiff City-é.

Tegyük fel, hogy a Nemzetek Ligája meccsek miatti szünetben senkit sem menesztenek. De ha mégis, akkor csak nem José Mourinho repül egy győztes meccs után?! Akkor már sokkal inkább Warnock vagy Benitez.

Ha mégsem rúgnak ki senkit a következő napokban, akkor a 9. forduló dönthet. Mourinho (1,60-as odds, ha őt menesztik legkorábban) Man. Unitedje a Chelsea-hez látogat, az komoly erőfelmérő lesz. Sarri Chelsea-je nagyon egyben van, de a Manchestert sem szabad alábecsülni. Ha Pogbáék ki szerették volna rúgatni Mourinhót, akkor hagyják nyerni a Szarkákat hétvégén. De nem hagyták, felálltak 2-0-ról és megfordították a meccset. Rebesgetik, hogy jön Zidane, de ha jön, akkor valószínűleg nem most. Neki azért biztos lenne egy-két kívánsága, melyik játékost és honnan kellene leigazolni. Nem biztos, hogy a jelenlegi kerettel ilyen formában neki lenne kedve átvenni a Unitedet.

 

A 9. forduló dönthet

Október 20-án a Chelsea-Man. United meccs napján lesz a Cardiff-Fulham és a Newcastle-Brighton mérkőzés is. Talán a Szarkáknak lesz könnyebb dolguk, hisz eddig hazai pályán csupa-csupa erős riválissal találkoztak. A Brightonnak bár van 8 pontja, inkább otthon vitézkedik. A Soton ellen hozott össze idegenben egy 2-2-őt, másik három meccsét lőtt gól nélkül elveszítette.

A Cardiff - Fulham találkozó lehet a kulcs, amit ha elveszít majd a hazai együttes, semmi sem menti meg Warnockot a menesztéstől. Más kérdés, hogy ideiglenes vagy végleges utódja sem számíthat sok jóra, hisz a 10. fordulóban a Cardiff majd a Liverpoolhoz látogat... Szóval sanszos, hogy a Cardiff elveszíti a Fulham elleni találkozóját is. Azért a londoni csapatnak van egy-két ásza, Schürrle például remekül játszik, Mitrovic ontja a gólokat, és megvannak azok a gyors, jól cselező játékosok is, akik majd kontrákkal szedhetik szét a walesieket, mert az fix, hogy majd ott a 9. fordulóban Warnock csapatának menni kell előre a győzelem érdekében. Viszont elnézve a Cardiff védekezését, könnyen visszanyalhat a fagyi. Schürrle, Vietto, Mitrovic és Seri a londoniaknál könnyen Warnock vesztét okozhatják.

Talán van abban érték, hogy Warnock repül legkorábban (7.00). Mourinho sokmindent túlélt már eddig is, a Newcastle klubvezetése pedig megvárhatja a 9. fordulót. Ha ott nem kapnak ki a Szarkák, Benitez még biztosan marad. Viszont a Fulham azért könnyen megviccelheti majd a kockáztatni kényszerülő Cardiffot, és akkor nincs más hátra, mint előre, Warnockot meneszteni kell. Persze közel sem biztos, hogy a gyengébb szereplésért csak ő a hibás, de mindig könnyebb egy embert elmozdítani, mint kicserélni a csapatot...

Címkék: sportfogadás, tipp,