Premier League: Benitez menesztése 9-szeres pénzt hozhat

2019-01-08
Az unibet oddsai alapján David Wagner és Claude Puel a két legesélyesebb manager a menesztésre, ha a Premiership csapatait vizsgáljuk. A mi tippünk viszont az, hogy simán lehet olyan edző, akit előbb fenéken billentenek, mint a két úriember egyikét.

Melyik edző távozik leghamarabb a Premier League-ben?

 

David Wagner - Huddersfield

 

Ha a Huddersfield edzőjét menesztik legkorábban, az 2,75-ös odds. Adná magát, hogy Wagner repül, mert a csapata 8 mérkőzés óta csak veszít zsinórban a PL-ben, és az FA Cupból is kiesett. Nagyon gondolkodni sem kéne, hogy ő repül legkorábban, viszont Wagner arrafelé félisten. Érdekes, hogy ilyen pocsék széria után sem igazán zúgolódik a közönség, sőt nagyon is reálisan látja a dolgokat.

A legtöbben hálásak neki, már azt csodának tartják, hogy a Huddersfield egyáltalán a PL-be jutott, azt pedig még nagyobb csodának, hogy ott benn is tudott ragadni. Szóval ilyen pocsék széria után is tisztelik, sőt sokan szeretik Wagnert. Egyébként a mester nincs könnyű helyzetben, mert Mooy megsérült, így a középpálya legbiztosabb pontja dőlt ki. Ráadásul a szurkolók többsége azért is szeretné még ezek után is, hogy maradjon, mert egyszerűen nincs jobb. Azt tényleg nehéz elképzelni, hogy mondjuk egy Mourinho vagy egy Zidane elvállalná a Hud. kispadját. Még mindig Wagnerben látják az EDZŐT, szóval még azt is el lehet képzelni, hogy végigviszi az idényt, és vele esik ki a csapat.

 

Claude Puel - Leicester

 

A Leicester szurkolótábora épp a Hud. ellentéte. A City hetedik a tabellán, nemrég kente meg a Chelsea-t, erre a szurkolók egy botlás után Puel fejét követelik. Tény, hogy az FA Kupából a Newport ellen nem feltétlenül kellett volna kiesni, de így történt. Aztán fogalmunk sincs, hogy a Rókák nem-e akartak összebarkácsolni egy döntetlent, és összehozni egy visszavágót hazai pályán. Lehet, hogy ikszre játszottak, amiről még a vezetőség is tudott, csak a hajrában a Newport kapott egy büntetőt, amit gólra váltott, a Leicester meg a maradék időben már képtelen volt gólt lőni. Puel kirúgása is 2,75-ös odds mellett fogadható, de elég viccesnek tűnne, ha ő repülne leghamarabb.

 

A harmadik legesélyesebb a listán: Rafa Benitez - Newcastle

 

Ha Benitezt menesztik legközelebb, tétünk 9-szeresét kapjuk vissza. Ehhez persze tökösnek kell lenni, és kell egy kis mák is, de lássuk be, reális. Wagnert tényleg sokan szeretik, Puel pedig aligha fog belebukni egy rossz meccsbe a bajnokságban a top6 után ugyanis egyből ott a Leicester.

A Szarkák teljesítménye viszont picit hasonlít a becenevük első szótagához. Szóval nem igazán jó, és a játék sem az. Ha a december elsejétől máig (2019.01.08.) terjedő időszakot nézzük, mindössze egy győzelme van a Newcestle-nek, az is egy ótvar 1-0 a ligautolsó Huddersfield ellen.

4 vereség-3 döntetlen-1 győzelem. A 8 bajnokin mindössze 4 lőtt gól, pocsék támadójáték. Jön 12-én a Chelsea elleni bajnoki idegenben, ahol nem a Newcastle az esélyes. Simán előfordulhat, hogy a következő forduló után a Szarkák kieső helyen állnak, azt meg nem igazán tűrnék sokáig arrafelé.

 

Akik még szóba jöhetnek:

 

Neil Warnock - Cardiff

Utolsó három meccsének mérlege 1 győzelem-1 döntetlen-1 vereség. Az FA Kupából kiesett a csapat, de nem is biztos, hogy cél volt a továbbjutás. Egyébként a csapatok értékét nézve messze a PL legkevesebbet érő csapata a Cardiff, ehhez képest nem áll kieső helyen. Warnock alatt (még) nem inog a kispad.

 

Sean Dyche - Burnley

Meglepő lenne, ha ő menne leghamarabb, hisz a Burnley két győztes bajnokin van túl, és továbblépett az FA Kupában is. Következő két meccs is nyerhető, szóval Dyche ha ki is lesz rúgva valamikor, nem a közelmúltban.

 

Marco Silva - Everton

17.00-es odds, akár meg is ér egy kis pénzmagot a kirúgása. December eleje óta egy bajnokit nyert a csapat, az nem sok. Ugyanakkor, ha a Bournemouth ellen nyer a csapat hétvégén hazai pályán, az nagy biztonságot adna a portugál mesternek. Viszont pont ez benne a csalóka, mert egy meccsen minden lehet. Mi van, ha nem nyer... Az utolsó két bajnokiján gólt sem lőtt a liverpooli csapat, szóval a luzitán állása sem tűnik épp stabilnak.

A Fulham és a Soton pedig nemrég cserélt edzőt, ezeknél a csapatoknál egyelőre nem várható mozgolódás a kispadon.

 

A mi tippünk, hogy Puelt nem fogják meneszteni csak azért, mert az FA Cupban egy alacsonyabb osztályú csapat ellen búcsúzott a Leicester. A Huddersfieldnél Wagnert szeretik, persze előfordulhat, hogy a vezetőség próbál húzni valamit, de egyelőre nincs olyan sok negatív hang Wagner körül. A mi tippünk, hogy vagy Benitez repül (9.00), vagy Silva (17.00). Előbbi mellett szól, hogy a szezon első 10 bajnokiját is győzelem nélkül húzták le a Szarkák, de Benitez azt az időszakot is túlélte. Viszont a játék még mindig pocsék, nem biztos, hogy ezt a szurkolók sokáig tűrik. Silva viszont jó kerettel dolgozhat, de a csapat süllyed. Hétvégén, ha hazai pályán nem sikerül győzni a Bournemouth ellen, alatta is inog majd a kispad.

(Egy angol portál szavazást indított, hogy Benitez túléli-e a szezont a Newcastle-nél. Nos, egyelőre 2000-nél is több szavazat után a szavazók/olvasók 87%-a látja úgy, hogy Benitez az idény közben repül. Ez elég jól néz ki számunkra, és rosszul Benitez számára. Elvileg a spanyol mester egy új, hosszú távú szerződést akar aláírni, amit a klubvezetők nem nagyon akarnak lenyelni. Nem bolondok, hogy mondjuk aláírnak egy 3-5 éves kontraktust, aztán majd fizetik a nagy lelépési díjat, mint a Manchester United José esetében. Akkor már jobb, ha most fenéken billentik, a játék ugyanis pocsék, és igazából az eredményességgel is nagy bajok vannak.)

 

Címkék: sportfogadás, tipp,