Portugália - Tunézia: A felkészülés jegyében

2018-05-28
Portugália és Tunézia is a világbajnokságra készül, hétfőn épp egymás ellen játszanak egy felkészülést szolgáló találkozót. Az eredmény természetesen másodlagos.

Portugália - Tunézia

Online sportfogadás tipp: Tunézia + 2 gól (AH)

Unibet odds: 1.61

Kezdés: hétfő, 20:45

 

A tunéziai labdarúgó-válogatott az oroszországi vb-n elég Anglia és Belgium mellett Panamával is megküzd a továbbjutásért. Nem lesz egyszerű dolga az afrikai csapatnak, de semmi sem lehetetlen. Hétfőn Bragában Portugália ellen játszanak Ben Amorék, és próbálnak olyan eredményt elérni, melyből erőt lehet meríteni a vb-re.

Portugália a meccs esélyese, de azért ne feledjük, ez nem tétmeccs! Elsősorban a felkészülést szolgálja, taktikai elemeket lehet gyakorolni, különböző felállásokat, pontrúgásokat próbálgatni, összecsiszolni a védelmet, középpályát, szóval itt minden lényeges, az eredmény aligha.

Főleg nem fognak a meccsre rápörögni a portugálok, hisz a keret már adott, a 23 utazó játékos neve ismert. Attól senki sem kerül ki a keretből, hogy egy felkészülési meccsen gyengébben teljesít. A BL-döntő pedig mindenkit óva int, hogy kétes kimenetelű test-test elleni párharcokba bonyolódjon. Szóval itt a portugálok ászok főleg vigyáznak majd magukra, ne lepődjünk majd meg, ha nem 'törik össze magukat', és nem minden labdára mennek úgy, mintha egy vb-csoportmeccs lenne.

Tunézia 4-5-1-es felállásban léphet majd pályára, a belgák és az angolok elleni találkozót lehet szimulálni ezzel az összecsapással. Nagy sztárja ennek a tunéziai együttesnek nincs, ahogy az afrikai selejtezőkön, úgy itt is, és majd a vb-n is csapatként fognak játszani. A portugál válogatottban azért találunk jól csengő neveket még Ronaldo nélkül is, de ne várjunk itt tőlük űrfocit egy fárasztó szezon után. Tunéziát sokkal jobban doppingolja majd, hogy az aktuális Eb-győztes ellen játszik, míg a luzitánok számára ez csak egy semmitmondó 90 perc, amin túl kell lenni, lehetőleg sérülés nélkül.

A fogadóirodák hatalmas favoritként kezelik a luzitánokat, mi azért nem zárjuk ki, hogy az észak-afrikai csapat meglepetést okoz, vagy legalább szoros meccset játszik. Március 23-án a portugál együttes Egyiptomot is úgy verte 2-1-re, hogy a 90. percben még Egyiptom vezetett. Qaresma és Ronaldo hozta össze mindkét gólt, ám elvileg ma egyikőjük sem kezd, Ronaldo pedig a BL miatt tutira pályára sem lép este.

Címkék: sportfogadás, tipp,