Portugália - Szerbia: Ronaldóék másodszor is nekifutnak

2019-03-25
Ronaldóék 0-0-lal kezdték a selejtező sorozatot, ha Ukrajna után Szerbiát sem verik meg otthon, még bajba is kerülhetnek a luzitánok.

Portugália - Szerbia

Online sportfogadás tipp: Lapok száma 4,5 felett

Unibet odds: 1,61

Kezdés: hétfő, 20:45

 

A B csoport érdekes képet fest az első játéknap után, hisz Luxemburg áll az élen, megelőzve Portugáliát, Ukrajnát és Szerbiát. Márpedig bármilyen vicces, Luxemburgot komolyan kell venni, nem csak Litvániát képesek legyőzni, a 'nagyok' ellen is képesek pontokat csipegetni.

A portugálok Ukrajna ellen csak 0-0-ra voltak jók, ha a második meccsüket sem nyerik meg közvetlen rivális ellen, akkor komolyan meggyűlhet a bajuk a továbbjutással. A luzitánok egyébként nem akármilyen fölényben játszottak az ukránok ellen, hisz a 18-2-es szögletarány, vagy a 8-1-es kaput konkrétan kaput eltaláló lövések száma jelzi, hogy a hazai csapat irányított, de gólt nem sikerült lőni.

Ronaldóék valószínűleg nem örültek, hogy hiába uralták a meccset, kiharcoltak 18 szögletet, de nem sikerült gólt lőni. Ha  ebből a frusztrációból adódóan hétfőn sem megy majd a góllövés, netán a szerbek jutnak vezetéshez, hát elég könnyen elszakadhat a cérna egyik-másik játékosnál hazai oldalon.

Szerb oldalon akadnak fontos hiányzók, Aleksandar Kolarov, Nemanja Matic, Filip Kostic és Aleksandar Prijovic sérülés miatt hiányzik. Mitrovic játéka kérdéses, a szerbek bíznak benne, hogy pályára léphet, és valószínű, hogy ha 90 percet nem is, csereként szóhoz jut majd.

A mi tippünk, hogy ez a meccs több lapot hoz majd, mint a portugál-ukrán összecsapás. Azt a találkozón a francia Turpin egy árva sárgával lehozta, ami kisebb csoda. A szerbek azért tudnak keményen játszani, akár alattomosan is, ugyanakkor képesek arra is, hogy a luzitánokat hozzák ki a sodrukból. Ha Silváék megint képtelenek lesznek gólt szerezni, tutira elszakad a cérna pár játékosnál, mondjuk CR7-nél akár. De ott lesz a csapatban Pepe, aki például egész érdekes párharcokat vívhatna Mitrovic-csal, ha a szerb pályára tudna lépni. Ha ők párszor találkoznak majd a pályán, szinte elképzelhetetlen, hogy minimum egyikőjük ne sárguljon be.

Keményebb csata lesz ez, mint volt a Portugália-Ukrajna. A szerbek a vb-n kaptak ki utoljára, azóta barátságos meccsen sem kaptak ki, és a Nemzetek Ligája szériát is lehozták veretlenül. Ami tény, hogy Portugáliának, ha két közvetlen riválisa ellen egy győzelmet sem sikerül hozni otthon, akkor könnyen a 3. helyre szorulhat a kvalifikációs során a címvédő, azt meg aligha szeretnék Ronaldóék. A kopasz lengyel játékvezető, Simon Marciniak nem fél a lapoktól, így jó esélyt látunk arra, hogy jó párat kioszt ma, talán még a piros is előkerül.

Legutóbbi Eb-selejtezőn is azonos csoportban voltak, akkor a két meccsük összesen 16 sárga lapot, és két piros lapot hozott!

Várható kezdőcsapatok:

Portugália: Patricio; Cancelo, Pepe, Dias, Guerreiro; Silva, Carvalho, Pizzi, Rafa; Ronaldo, Sousa
Szerbia: Dmitrovic; Rukavina, Milenkovic, Spajic, Begosavac; Maksimovic; Tadic, Lukic, Milinkovic-Savic, Ljajic; Jovic

Címkék: sportfogadás, tipp,