Portugália - Magyarország: Szükség lesz Bánhidi góljaira (is)!

2020-01-22
A magyar csapat erejének a végét járja, de a portugálok ellen még szükség lenne a győzelemre. Az elődöntő még elérhető, ehhez nyerni kell, és szükséges egy kis norvég segítség is

Magyarország - Portugália

Férfi Kézilabda-Eb 2020

Online sportfogadás tipp: Bánhidi góljai 3,5 felett

Unibet odds: 1.75

Kezdés:  2020.01.22. 16:00

 

Kedden Szita góljaira fogadtunk, vagy inkább ellenük, aztán milyen az élet, Szita lőtte a magyar csapat első három gólját három kísérletből... Végül 4-nél állt meg, tehát nem volt az rossz tipp, csak nem jött be. Most ezt a hibát nem követjük, hogy nem bízunk egy magyar játékosban. Épp ellenkezőleg.

A válogatott játéka (főleg támadásban) Bánhidi Bencére épül. A legtöbb gólpasszt Balogh Zsolti adja neki, aki a Szegednél évekig klubtársa volt, de a keddi svédek elleni meccsen az ő játék-kapcsolatuk sem működött. Balogh Zsolti nagyon nem volt ott fejben, Bánhidit pedig úgy őrizték a svédek, mint a legértékesebb kincset szokás.

A mi tippünk, hogy ma Balogh is több hasznára lesz a válogatottnak, és Bánhidit is többször meg tudja játszani. A portugálok eleve nem annyira drabálisak, mint a svédek. Magyarul sem magasságban, sem súlyban nincsenek ott a portugál játékosok, így Bencének elvileg könnyebb dolga lesz. Többször láttuk, hogy akár 2-3 védővel a nyakán is képes gólokat dobni. Remélhetőleg lesz a meccs elején egy-két átlövés-gólunk, akár Szita, akár Máthé, akár Ligetvári, bárki talál be kintről, az mindegy, csak legyenek gólok a szaggatottról. Így Bánhidi Bencét sem tudják majd kettőzni, márpedig ha ő egy védővel marad ott a kapu előtt, akkor abból általában győztesen jön ki, szóval lövésig minimum eljut. Bár Quintana remek kapus, azért ha Bence bedől a hatosról, csodát ő sem tud tenni.

A magyar beálló a svédek ellen is lőtt három gólt, aztán a végjátékban volt egy kapufás lövése is, de emlékszünk rá, a végjátékban semmi sem sikerült nekünk, a 48. perctől képtelenek voltunk betalálni. Viszont előtte például a szlovének elleni találkozón Bánhidi 9 gólig jutott, ha szerdán ennek csak a felét hozza, már nyertes a tippünk.

Márpedig, ha nyerünk a luzitánok ellen, akkor az olimpiai kvalifikációs torna már biztos, és ha a norvégok verik a szlovéneket, mi győzelem esetén elődöntőt játszunk. Ki hitte volna ezt két hete? Valószínűleg senki!

Címkék: sportfogadás, tipp,