Portugália-Algéria: Ronaldo kezd, jöhetnek a gólok

2018-06-07
Ha hihetünk Fernando Santosnak, akkor Ronaldo kezdeni fog Algéria ellen. Reméljük, igaza lesz, de valószínűleg CR is szívesen pályára lépne ismét, nem árt játékba lendülni.

Portugália - Algéria

Labdarúgás - Felkészülési mérkőzés, Lisszabon

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2.5 felett

Unibet odds: 2.00

Kezdés: csütörtök, 21:15

 

Fernando Santos csapata utolsó felkészülési meccsét játssza a Luz-ban, aztán irány Oroszország. Elmondása szerint van még egy-két kérdés a fejében, amire keresi a választ, valószínűleg mind személyi, mind taktikai kérdés, mikor melyik ellenfél ellen milyen felállásban, és kikkel lépjenek pályára a vb-n.

Algériának nincs ilyen gondja, mivel nem jutott ki a világbajnokságra. Pedig a keret alapján megtehette volna, de ez most így sült el. Azt sem lehet mondani, hogy Algéria formában van, sikerült kikapni Irán, Szaúd-Arábia és a Zöld-foki szigetek ellen is. Igaz, mind felkészülési meccs volt, ettől még tény a tény.

Mondjuk a luzitánok sem szárnyaltak, Ronaldo nélkül Belgium és Tunézia ellen sem volt gördülékeny a játék. Így, hogy CR visszatér, talán ismét lesz potenciál a támadójátékban. Ha nem is ő lő gólt, gólokat, személye azért is fontos, mert rá kiemelten figyelnek, így a társaknak több 'levegő' jut majd.

A Tunézia és a Belgium elleni remik után valószínűleg győzelemmel akar búcsúzni a közönségtől a válogatott, ugyanakkor sérülést itt már senki sem akar összeszedni. Ezért lesz ez valószínűleg picit puhább meccs, Algériának sem célja szétrúgni a luzitánokat. Ugyanakkor az észak-afrikai csapat kreatív zónájában találunk klasszisokat, Soudani és Slimani remek befejező, Brahimi évek óta Portugáliában légióskodik, Mahrez pedig szintén előkészítésben és befejezésben is jó, és a pontrúgásai is veszélyesek. Lehet, hogy Algéria sorozatban kapta most a pofonokat, de ettől még veszélyes ellenfél. Tunézia ellen legutóbb CR7 nélkül 2-2-őt játszott Portugália, most Ronaldóval Algéria ellen talán sikerül kiharcolni a győzelmet. Igen ám, de Algéria sem feltartott kezekkel áll a meccshez, ha Tunézia kettőt gurított, azt megteheti Algéria is.

Várható kezdőcsapatok:

Portugália: Rui Patricio; Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro; Moutinho, Carvalho, Mario, Martins; B. Silva, Ronaldo
Algéria: Chaouchi; Mandi, Chafai, Belkhiter, Bensebaini; Mahrez, Bentaleb, Ferhat, Brahimi; Soudani, Slimani.

Címkék: sportfogadás, tipp,