Trail Blazers - Lakers: Jön LeBron első Los Angeles-i tétmeccse

2018-10-18
Az NBA Nyugati Konferenciájában már csak a Portland és a Los Angeles Lakers nem lépett még pályára, de már mindenki izgatott, hisz tétmeccsen először láthatjuk új csapatában LeBron James-t.

Portland - Los Angeles

NBA - Alapszakasz Helyszín: Portland, Oregon

Online sportfogadás tipp: 215 pont felett

Unibet odds: 1,55

Kezdés: péntek, 04:30

 

LeBron James nem húzta-halasztotta sokáig a döntést, az előző offseason korai szakaszában meghozta a döntést, Los Angelesbe igazol. Ismét elhagyta Clevelandet, és átigazolt nyugatra, a legnagyobb múlttal, történelemmel rendelkező csapathoz. LeBron már a jövőjére is gondol, filmes karrierjére például, aztán hogy majd klubtulaj lesz, politikus, vagy valami egészen más, csak rajta múlik. Egyelőre viszont kosárlabdázó, méghozzá az utóbbi évek egyik legizgalmasabbnak tűnő csapatában.

A Los Angeles Lakers keretét sikerült úgy összepattintani, hogy mindig legyen miről beszélni. Mert olyan nincs, hogy ne legyen hír egy olyan csapat háza tájáról, ahol együtt játszik Lebron, Rajon Rondo, Beasley, McGee és Lonzo Ball. Pályán és pályán kívül is egytől-egyig izgalmas személyiségek, és ők most egy csapatban játszanak. Egyfajta all star együttes olyan szempontból, hogy ezekkel a játékosokkal mindig történik valami, amiről lehet majd írni, beszélni.

Nem véletlen, hogy ezt a rostert így pattintották össze, és nem véletlen, hogy például Paul George maradt az OKC-nél, és azok kerültek Los Angelesbe, akik. A Lakersnek lesznek jó és pocsék meccsei, a sportfogadók rémálma lesz. Lesz este, amikor ezek a játékosok (akik amúgy nem fiatalok) összekapják magukat, csapatként funkcionálnak, és 20-30 ponttal nyernek, és lesz olyan is, amikor kegyetlen verésben részesülnek. Már eleve izgalmas látni pl. Lebront és Stephensont egymás oldalán egy célért küzdeni, miközben emlékszünk még a Cavs-Pacers keleti rivalizálásra, amikor elég szépen osztották egymást.

A Portlandnél sajnos rögtön rosszul indul az idény, elhunyt a klub tulaja, Paul Allen. A játékosok profik, ahogy a stáb is, reméljük, hogy mindenki tud majd a játékra koncentrálni. A TrailBlazers kevésbé tűnik izgalmas csapatnak, a keret nem igazán változott, de főleg otthon McCollumékkal számolni kell. A Lakerst például az előző idényben mindhárom alkalommal megverték, de ebből nem feltétlenül kell kiindulni, ez a Los Angeles már egy teljesen más csapat, mint volt King James nélkül.

A tipp

Az előszezon meccseiből kiindulva lesz pont bőven ezen a találkozón. A Lakers amúgy nem egy olyan csapat, ahol nincsenek jó védők, elég csak LBJ-t, Stephensont vagy McGee-t említeni, de mégis az az ember érzése, ez egy második, egy modern (nem feltétlenül a játék miatt) SHOWTIME Lakers lesz, amely nem ilyen 92-87-es meccseket játszik, hanem olyanokat, ahol 230-240 pont születik. Ebben a Portland partner lehet, mert erre a klubra is jellemző, hogy sok pontot dob, de sokat is kap. Idén új szabály, hogy támadó pattanó begyűjtése után nem 24, csak 14 másodperce lesz a csapatnak az akciót ismét befejezni, így a meccsek még pörgősebbek lesznek. Mert vagy kosarat dob a támadó pattanót begyűjtő csapat, vagy nem, és akkor jöhet az ellenfél.

Mindkét csapatnak ez a szezon első meccse a 82-ből, szóval akár zakó, akár győzelem, nem sok mindent befolyásol. Fontos a jó rajt, de ez csak egy meccs, amit majd mindkét együttes inkább támadó oldalon akar megnyerni, mintsem védekezésben. Aztán az is tuti, hogy erre a találkozóra a Lakers is nagyon készül, nagyon meg akarják mutatni Beasley-ék, hogy mit tudnak. A tippünk az, hogy bár lesznek hibák bőven mindkét csapatnál, rozsdásak lesznek még a játékosok, de így is össze fog jönni legalább 220-230 pont.

Címkék: sportfogadás, tipp,