Pintér: meg kell nézni, hol tartunk

2014-03-04
Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a rendszeressé vált összetartásokon gyakorolt taktikai elemekből, mozgásokból minél többet szeretne viszontlátni szerdán Győrben, a finnek elleni barátságos mérkőzésen.

 

A nemzeti csapat kispadján ezúttal debütáló tréner hétfőn, a telki edzőközpontban elmondta, biztosan lesznek hibák, ugyanakkor ennek a gárdának igazán majd az Európa-bajnoki selejtezősorozat szeptemberi rajtjára kell olyan erősnek lennie, hogy ne hullajtson értékes pontokat.

 

Hozzátette: nagyon fontosnak tartja, hogy mindenki a csapat mögé álljon és támogassa.

 

„Ez egy felkészülési mérkőzés, meg kell nézni, hol tartunk. Olyan játékosoknak is szeretnénk lehetőséget adni, akik korábban kevesebb szerephez jutottak, de meg akarjuk nézni őket - nyilatkozta a szakember. - Megpróbáljuk a legjobb formában lévő játékosokat pályára küldeni. Szeretném, ha ezen az összecsapáson megmutatnák, kinek mekkora a teherbíró képessége.”

 

Bogdán Ádám sérülésből fakadó hosszabb kihagyást követően újra stabillá tette helyét a Bolton Wanderersben, valamint részt vett a válogatott törökországi edzőtáborozásán is. A kapus elmondta, megismerte a szövetségi kapitány elvárásait, mind a védekezés, mind a támadás terén.

 

A soron következő mérkőzéssel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy az előző Eb-selejtezős sorozatban a magyar csapat kétszer is összecsapott a finnel, s idegenben 2-1-re diadalmaskodott, míg hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott. Így - mint mondta - kijelenthető, hogy a két gárda a képességeit tekintve közel áll egymáshoz.

 

„Az emlékezetemből kiindulva egy zárt és fegyelmezett csapat lesz az ellenfelünk, de kis odafigyeléssel, a taktikai elemek maximális betartásával meg tudjuk nyerni a mérkőzést” - fogalmazott Bogdán Ádám.

 

Pintér Attila összetartásain nem tudott részt venni Koman Vladimir, ugyanakkor az Ural légiósa elmondta, hogy a nemzeti csapatnál gyakorolt mozgásokat már korábban is ismerte, így ezeket itt csak átveszi, ezért nem érzi úgy, hogy hátrányban lenne a többiekkel szemben.

 

„Teljesen megváltozott a játék képe a válogatottnál, rengeteget taktikázunk, az új kapitány megpróbál masszív védekezést felállítani és abból támadásokat építeni. Sajnos a csapatommal egyelőre csak edzőmérkőzéseken és egy kemény felkészülésen vehettem részt, most itt az ideje, hogy élesben is teszteljem magam. Remélem, lehetőséget kapok a finnek ellen.”

 

Hosszú kihagyást követően, több mint hat év után kapott újra meghívót a válogatottba Leandro. A ciprusi Omonia Nicosai játékosa elmondta, az új kapitány kinevezésével mindenki tiszta lappal indult, így ő is. Nagyon örült a meghívásnak, az adódó lehetőséggel pedig mindenképpen élni szeretne. Hozzátette: reméli, a nyári átigazolási szezonban sikerül Magyarországra szerződnie, hogy még inkább szem előtt legyen.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,