Pintér: Összefogás kell

2013-12-20
A magyar kapitány szerint összefogásra van szükség ahhoz, hogy újra sikeres lehessen a magyar labdarúgás.

 

Pintér Attilát választotta Egervári Sándor utódjának a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). A telki edzőközpontban csütörtök délelőtt bemutatott szakember 2016-ig irányíthatja a magyar labdarúgó-válogatottat. A 47 éves Pintér a Ferencvárossal, majd tavaly a Győrrel is bajnoki címet szerzett.

 

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, sok külföldi szakember jelentkezett a kapitányi posztra, de hosszabb időt kértek volna az eredményességhez, ezért a szövetség úgy döntött, hogy a honi labdarúgást jól ismerő Pintér Attilát kéri fel a szövetségi kapitányi posztra.

 

Pintér megköszönte az MLSZ bizalmát, majd hozzátette: egyedül ő sem tudja elmozdítani a magyar labdarúgást jelenlegi helyzetéből, erre összefogásra van szükség. Ezt a kijelentését megismételte pénteken, az M1 Ma Reggel című műsorában.

 

„Az összefogásból mindenkinek ki kell vennie a részét: ebbe a nagy családba beletartozik a sajtó, az edzők, játékosok és menedzserek” – mondta az 50. magyar szövetségi kapitány, majd hozzátette, arra kéri a magyar szurkolókat, hogy ők is bízzanak benne.

 

A kapitány beszélt a keret lehetséges átalakításáról is. Mint mondta, több játékos sem a tőle megszokott formában futballozik, vagy a klubjában nem jut lehetőséghez, de volt már olyan a magyar válogatott esetében, amikor meghatározó játékosok formán kívül voltak vagy meccshiányuk volt, mégis nagyon hasznos tagjai voltak a nemzeti csapatnak.

 

Pintér kitért Rudolfra és Husztira is. Mint mondta, klubcsapatában rendszeresen számít Rudolf játékára, és bár sérülés hátráltatta, az utolsó bajnokikon meghatározó játékosa volt a Győrnek. A válogatottságot lemondó Husztival szeretne leülni, hogy felvázolhassa neki elképzelését, és bízik benne, hogy a magyar labdarúgás egyik meghatározó szereplője visszatér a válogatotthoz.

 

A szövetségi kapitány úgy érzi, hogy a magyar játékosokkal igenis el lehet érni sikert, de ezért keményen meg kell dolgozni.

 

„Hiszem, hogy vannak olyan játékosok, akikkel kemény munkával sikereket lehet elérni, de meg kell értetni a játékosokkal, hogy a címeres mezben mindent el kell követni a sikerér, többet kell vállalni, bátrabban kell játszani.”

 

„Nem olyan játékosokra van szükség, akik nyaralni jönnek haza a válogatotthoz” – mondta Pintér a telki edzőközpontban csütörtökön. Az M1 Ma Reggel című műsorában hozzátette: „az igazat kell a játékosok szemébe mondani, mert az igazság viszi előre a csapatot. Az egész ország láthatta, hogy a válogatott mérkőzésein voltak olyan szituációk, amiket nem csak én, hanem más sem értett. Egervári Sándor becsülettel készítette fel a csapatot, én nem gondolnám, hogy a kapitány azt mondta volna, hogy sétálgass a pályán és ne tegyél meg mindent a győzelemért. Nem szabad elbeszélni egymás mellett.”

 

Pintér szerint összefogással 27 év után ismét nagy világeseményre juthat a válogatott, amit a szurkolók már nagyon megérdemelnének, hiszen többször bebizonyították már, hogy mindig ott állnak a csapat mögött.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,