Pick Szeged - Veszprém: Ez a párharc eldőlt!

2019-05-26
Csütörtökön a Veszprém óriási verést mért a rivális Pick Szeged csapatára, a bajnoki finálé első találkozóját 11 góllal, 35-24 arányban nyerte meg. Bár a veszprémiek óvatosak, mi azért nyugodtan kijelenthetjük, ez a párharc eldőlt.

Szeged - Veszprém

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 56,5 alatt

Unibet odds: 1.90

Kezdés: 2019.05.26. 18:00

 

A magyar kézilabda NBI bajnoki döntőjében az első meccsen megtörtént az, amire senki sem számított. A Veszprém már az első meccsen elintézte, hogy a visszavágó izgalommentes legyen, és semmi ne zavarja a Bajnokok Ligája FF-ra való felkészülést. A 35-24-es siker (59 gól született), az nem semmi. A Veszprém 11 góllal nyert, ez brutális KO. Pedig 18-17 is volt az állás, de a második félidőben a Veszprém sebességet váltott, és 22 gólt dobott. Közben a jövő évtől majd ismét Szegeden védő Mikler Roli indent védett, és a 2. játékrészben csak 10 gólig jutottak Canellasék, miközben 22-őt kaptak.

Ok, hiányzott Blazvic a Szeged falából, de 22 gólt egy NBI alján lévő csapatnak sem nagyon illik kapni egy félidőben. Totális összeomlás, és támadásban sem jött semmi. Hogy jött volna, amikor Mikler Roli mindent védett, Sterbik szemmel hárított hetest, padlón volt a Szeged. A BL kiesés, és annak módja, az első meccs, igazi sokként élheti meg a Pick ezt az időszakot.

Viszont lehet szépen búcsúzni Baloghéknak, csak ugye Bodó formán kívül, Bánhidit nem nagyon találták meg az odavágón sem, meg 11 gólos zakó, egy eldőlt párharc után nehéz valódi motivációt találni, odamenni a falhoz a pofonokért. A Veszprém, szem előtt tartva a közelgő FF-t, lassítani akarja a játékot. Nem hiszem, hogy Nagy Laciék belemennének egy rohanásba, nem érdekük. Ők kontroll alatt akarják tartani a meccset, valószínűleg akkor sem esnek kétségbe, ha netán 2-3 góllal majd megy a Szeged. Fejni akarják az órát, és ezzel húzni a szegediek idegeit. Mindkét oldalon kiváló kapusok vannak, Mikler élete formájában véd, szóval nehéz lesz gólokat szerezni a Veszprém ellen, amely ráadásul éles, és amíg a Szeged ősszel volt jó formában, addig a Veszprém pont tavasszal játszik a legjobban. David Davis biztosan rengeteget cserél majd, picit biztosan borul a standard rotáció. Azt láttuk, hogy a Szegednél van üresjárat, az első meccsen és a Vardar elleni meccseken is volt. Most talán a Veszprémnél is lesz egy hosszabb, vagy egy-két rövidebb időszak, amikor nem jön gól, így pedig lazán a megadott line alatt maradhat a két csapat.

Címkék: sportfogadás, tipp,