Pick Szeged - THW Kiel: Megint hasznot húznánk belőle

2018-04-01
A Telekom Veszprém elbúcsúzott a BL-től, és valószínűleg a Pick Szeged is követi vasárnap. Balogh Zsoltiéknak hét-gólos hátrányt kéne ledolgozni, ez pedig már a mission impossible kategória.

Pick Szeged - THW Kiel

Kézilabda Bajnokok Ligája, Play off visszavágó  /Kezdés: 04.01.  17:00/

Online sportfogadás tipp: 57.5 gól alatt @ 1.41 (unibet)

 

Az odavágó előtt a kevés gólra tippeltünk (itt olvasható). Szimatunk nem csalt, a Kiel 29-22 arányban nyert, és így mi is nyertünk. Csak a Pick Szeged szomorkodott, főleg a bíztató első játékrész után.

Nagyjából másfél hét eltelte után mi változott? A helyszínen kívül sokminden nem, maximum a játékosok lettek pár nappal öregebbek. Ami viszont látszik, hogy a fogadóirodák az első meccs ellenére inkább a sok-gólos meccs felé tendálnak, ellenben velünk.

Őszintén, miért lenne most több gól, mint volt 21-én?

A kieli találkozón 29-et dobott a német együttes, ami nem kevés. A két félidő kiegyensúlyozott volt, 14 gólt szórtak az elsőben, aztán 15-öt a másodikban. A meccs elején Vujin kegyetlenül megszórta a Szegedet, nem nagyon volt ellenszer rá. Végül a szerb átlövő 8 gólnál állt meg, de ez a nyolc gombócból is sok, nemhogy kapott gólból. Zarabec remekül irányított, jól és eredményesen játszott a csapat támadásban. A védekezés pedig még a támadásnál is jobb volt, főleg a 2. félidőben, amikor is a magyar együttes csak 8 dobott gólig jutott. Nagyon elfogyott a Szeged a 2. játékrészre, a felkeményedő hazai védelem ellen tehetetlen volt a Pick. Wiencekék fala áttörhetetlen volt, így hiába a jó első félidő, 29-22-es vereség lett a vége szegedi szempontból.

Milyen visszavágót várhatunk?

A Kiel sokat ettől a visszavágótól nem akar. Egy kevés-gólos zakó is belefér, lényeg a továbbjutás. Sietni a német csapat nem fog, miért is tenné. Valószínűleg az órával is játszik majd, ezzel együtt pedig játszik a szegediek idegeivel is. Tudják Dissingerék, hogy a lassabb tempó nekik kedvez, minél alacsonyabb a meccs frekvenciája, minél kevesebb a támadások száma, annál kevesebb az esély, hogy a hátrányt ledolgozza a magyar együttes. A Szeged nyilván űzi-hajtja majd, de láthattuk a Veszprém-Skjern találkozót szombaton, a nagy akarásnak gyakran nyögés a vége. Ha az optimálisnál nagyobb tempóban játszik egy csapat, akkor megugrik a hibák száma.

Az odavágó pedig azt is bebizonyította, hogy egy jó első félidőből még nem következik egy jó második. Általában ezeknek a meccseknek a zöme belassul a vége felé. A Kiel pedig már rég nem azt az őrült uptempót játssza, mint jópár éve. Lassabb, megfontoltabb játék, igazi kontroll-game jellemző a THW-re. Az 51-gólos odavágó után mi azon a  véleményen vagyunk, hogy az össz-gólok száma megint az 50-hez lesz közelebb. Az unibeten egy elolt line-t választottunk ki, a mi tippünk tehát, hogy a gólok száma 57.5 alatt marad vasárnap (1.41).

Címkék: sportfogadás, tipp,