Phelps visszatér?

2013-11-15
A visszatérés feltétele, hogy regisztráltassa magát a doppingellenes programban, és Phelpset már kétszer is ellenőrizték a közelmúltban.

 

Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) az elmúlt időszakban kétszer ellenőrizte Michael Phelpst, ami annak a jele, hogy a 18-szoros olimpiai bajnok úszó minden bizonnyal ismét versenyezni szeretne.

 

A 28 éves sztár a tavalyi londoni olimpia után vonult vissza. Ha ismét szerepelni akar viadalokon, akkor az első versenye előtt legalább kilenc hónappal újra regisztráltatnia kell magát a doppingellenes programban, máskülönben doppingvétséget követ el, és eltiltás vár rá.

 

Bob Bowman, a sztár korábbi edzője még októberben annyit közölt, hogy minden idők legsikeresebb úszója ismét látogatja a North Baltimore Aquatic Club tréningeit, de hogy visszatérne, arról nem esett szó.

 

Az úszó - aki 22-szer állt dobogóra olimpián - korábban azt nyilatkozta, hogy „nem lát a jövőbe”, nem tervez 2016-ig, a riói játékokig, egyáltalán azt sem tudja, mit hoz számára a holnap, így aztán fogalma sincs, hogy fog-e még valaha versenyezni.

 

Phelps 2016 júniusában - közvetlenül a riói játékok előtt - lesz 31 éves.

 

Forrás: MTI

Címkék: úszás,