Pestszentimrén adták fel az egyik 2 milliárdos lottószelvényt

Hazajár a szerencse a Nagykőrösi útra
Budapest XVIII. kerületében, a Pestszentimre központjában található magánlottózóban adták fel az egyik olyan telitalálatos Ötöslottót, amelynek tulajdonosa hamarosan 2 milliárd 57 millióval fog gazdagodni – derítette ki a fortunaweb.hu szerkesztősége.

 

A szelvényt múlt szerdán, vagyis éppen június 13-án küldték játékba. Ezek után merje még valaki azt mondani, hogy balszerencsét hoz a 13-as…! További érdekesség, hogy négy nap leforgása alatt ez már a második olyan nagynyeremény volt, amelyet a Nagykőrösi út 51/a-ba irányított Fortuna, hiszen június 9-én szombaton egy másik játékos egymillió forintot nyert ugyanitt a SzerencsePlusz akció keretében – ráadásul szintén Ötöslottóval. 

 

- Mindig mondogattam, nem igaz, hogy nálunk sosem nyer senki a ráadássorsolásokon. Erre tessék: Nem bejött? – mondja, a Nagykőrösi úti magánlottózó tulajdonosa, aki tőlünk értesült a „nagy hírről”. Így aztán Katinak – aki a teljes nevét nem kívánta előttünk felfedni – egyelőre semmiféle információja nincs arról, hogy ki lehetett a szerencsés szelvénybirtokos.

– Már az egymilliós nyereménynek is nagyon örültünk, hát még ennek – teszi gyorsan hozzá, majd így folytatja: – Meggyőződésem ugyanis, hogy az emberek szívesebben jönnek játszani olyan helyre, ahol már volt valamilyen komolyabb nyeremény.

 

Annyit azért elárul, hogy „Imrén” az ő lottózójával együtt összesen öt helyen lehet szerencsejátékot játszani. Ennek ellenére nem panaszkodhat a forgalomra, mert közel van a buszmegálló és a vasútállomás, így nemcsak a helyiek szoktak náluk lottózni-tippmixelni, hanem szép számmal beugranak hozzájuk a környékbeli településeken, Gyálon, Ócsán, vagy Felsőpakonyban lakók is. Arról nem is beszélve, hogy az egyik szomszédjukban egy italbolt, a másikban egy csemegüzlet van, ugyanakkor a bank, az étterem és a fagyizó sincs túl messze, s ezek mind-mind vonzzák a környékre az embereket.

 

Forgalmas helyen, egy földszintes családi házból alakították ki a magánlottózót

 

„Minket amúgy is szeretnek a játékosok, mert mindig igyekszünk velük kedvesek lenni. Én is szívesebben megyek oda vásárolni, ahol szeretettel fogadnak” – avat be Kati az üzleti filozófiájába.

 

Mikor aziránt érdeklődöm, kik jártak nála a múlt héten, a telitalálatos szelvény feladásának napján, azt mondja, szerdánként általában azok jönnek, akik Skandináv lottót játszanak, de most a foci Európa-bajnokság meccsei is jelentősen megnövelték a játékkedvet. No meg az is, hogy a pult melletti üvegre egy nagy papírost ragasztott ki a felirattal: „Nálunk nyerték… …az 1 millió forintot”.

 

A pénztárhoz lépve mindenki értesül róla, hogy egy itteni játékos csípte meg az egyik júniusi 1 milliós ráadásnyereményt is

 
 

A kétmilliárdos ötöslottó-nyereményt is ilyen büszkén fogják hirdetni? – kérdezem tőle, de a legnagyobb meglepetésemre „nem”-mel felel.

 

„Tudja, nem szeretném megsérteni a nyertes személyiségi jogait. Ha megtenném, akár be is perelhetne érte. Kétmilliárd már akkora összeg, hogy ezzel már csínján kell bánni” – teszi hozzá, bár ezzel nem igazán értünk egyet. Szerintünk ugyanis abból, hogy nyilvánosságra kerül, hol adták fel a kétmilliárdos szelvényt, még nem lehet egyenesen következtetni a nyertes személyére.