Pert vesztett Andy Vajna

2013-11-21
Pert vesztett Andy Vajna kaszinótulajdonos Farkasházy Tivadar ellen. Fizetheti a perköltséget is.

 

Tavaly februárban a Heti Hetes adásában tett két megjegyzést Farkasházy Tivadar, ami miatt Vajna személyiségi jogi pert indított. A mondatok szó szerint így hangzottak: „Vajna soha nem csinált művészfilmet, mivel ehhez nem ért." A másik kifogásolt mondat pedig így szólt: „Úgy tesz, mintha minden dolga rendben lenne Amerikában, de nem véletlenül nem megy oda vissza."

 

A kaszinómilliomos kormánybiztos kétmillió forint kártérítést szeretett volna kapni Farkasházy Tivadartól, a per első tárgyalására azonban el sem ment. A második alkalommal pénzbírság terhe mellett jelent csak meg, és zárt tárgyalást kért arra hivatkozva, hogy a tárgyaláson elhangozhatnak amerikai adóügyeiről olyan részletek, amiket nem kíván nyilvánosság elé tárni. 

 

A két és fél órás egyezkedés és rövid szünet után a per nem húzódott tovább, a bíróság az ítélet szerint elutasította Vajna személyi jogi keresetét. A bírónő indoklása szerint a bíróságnak mindkét kifogásolt mondat tekintetében az az álláspontja, hogy a felperes munkásságát senki nem kérdőjelezte meg, a szövegkörnyezet pedig olyan ironikus, kritikai műsorban hangzott el, amit tűrnie kell – mondta a bírónő, aki hozzátette: a mondatokban külön semmi sértőt nem vélt felfedezni.

 

Andy Vajnát a bíróság a 127 ezer forintos perköltség megtérítésére kötelezte. Nyilatkozni nem akart, de minden bizonnyal fellebbezni fog az ítélet ellen.

 

Farkasházy Tivadar, aki az ítélethirdetésre nem ment el, telefonon nyilatkozta a Blikknek, hogy elégedett az eredménnyel. Hozzátette, hogy furcsállja Andy Vajna adótitokra való hivatkozását, hogy emiatt nem lehet nyilvános, ami elhangzott a tárgyalóteremben. 

 

Andy Vajna érdekeltségében tartozik a budapesti Las Vegas kaszinó, korábban pedig a Tropicana kaszinóban társtulajdonosa is volt.

Címkék: kaszinó,