Perelnek a rekordösszegű jackpot állítólagos nyertesei

2012-10-10
A 14 baltimore-i gyorsértelmi dolgozó azt állítja, hogy egyik kollégájuk átverte a lottótársaságot, hogy kevesebb emberrel kelljen osztozkodnia az amerikai MegaMillions lottó főnyereményén.

 

A 14 kollégából álló csoport meg van győződve arról, hogy ők voltak az idei rekordösszegű, 656 millió dolláros (150 milliárd forintos) MegaMillions lottófőnyeremény nyertesei, és azt állítja, hogy munkatársuk átverte a lottótársaságot, hogy így ne kelljen velük osztozkodni a nyereményen.

 

Szeptember 19-én a csoport polgári jogi keresetet nyújtott be kollégájuk, Mirlande Wilson ellen, aki áprilisban egy időre nemzetközi celebbé vált, mikor jelentkezett, hogy övé a Baltimore megyében megvásárolt nyertes szelvény. A két másik nyertes szelvényt Kansasban és Illinoisban vásárolták; az adók levonása után a három szelvény egyenként több, mint 100 millió dollárt ért.

 

Mirlande Wilson

 

Ahogy egyre nagyobb visszhangot kapott az eset, a média megszállta Wilson otthonának környékét, majd a nő egy meglehetősen bizarr sajtótájékoztatón elmondta, hogy elvesztette a nyertes lottószelvényt. Pár nappal később a lottótársaság bejelentette, hogy a Baltiomore-ban megvásárolt nyertes szelvény valódi tulajdonosa nem Wilson, hanem három iskolai alkalmazott, akik azonban nem vállalták a nyilvánosságot.

 

Wilson kollégái azonban máshogy gondolták…

A csoport keresete szerint valójában Wilson vette a később nyertesnek bizonyult szelvényt, mégpedig egy olyan lottócsoport nevében, amelynek a kollégák is tagjai voltak. Szerintük Wilson és ügyvédje, Edward Smith Jr. egy szövevényes cselt eszelt ki annak érdekében, hogy beszervezzék az iskolai alkalmazottakat és meggyőzzék a lottótársaságot, hogy valójában ők a nyertesek, nem pedig Wilson.

Az egyik McDonald’s alkalmazott, Dominique Gourdet azt állítja egy jogi nyilatkozatában, hogy a nyertes számok kihúzása idején, március 30-án ő Wilson élettársa volt. Gourdet állítása szerint Wilson többször elmondta neki, hogy a McDonald’s lottócsoportja számára vásárolt egyik szelvény nyert, és még a telefonjával készített fényképeket is mutatott a nyertes szelvényről.

Gourdet azt is állítja, hogy Wilson elmondta neki, hogy mindhárom iskolai alkalmazott, aki nyertesként jelentkezik a lottótársaságnál, 1 millió dollárt fog kapni a „segítségéért”, az ügyvédnek pedig 2 millió dollár üti a markát.

Gourdet nyilatkozatában felidézi, hogy Wilson azt mondta neki „hogy nem akar a kollégáival osztozni a nyereményen, különösen a fehérbőrűekkel nem.” 

 

Wilson természetesen azt állítja, hogy sosem volt az övé a szelvény, és a vádak nem igazak. „Nem igaz.” mondta. „Ezek alaptalan vádak.”

 

Szeptember 20-án egy baltimore-i bíró, John Philip Miller megtagadta a felperesek kérését, hogy átmeneti korlátozó végzést adjon ki Wilson ellen, mely lehetetlenné tette volna a lottónyeremény felhasználását vagy átadását, mert sem ő, sem ügyvédje nem kapott értesítést az indítványról.

Az ügyet azonban nem zárták le, és a McDonald’s dolgozók ügyvédje, John Yannone arra kérte a bíróságot, hogy engedélyezzék két, ilyen ügyekben tapasztalt new jersey-i ügyvéd bevonását.

 

A marylandi lottótársaság szóvivője, Carole Everett hangosan nevetett, mikor tudomást szerzett a perről. A három iskolai alkalmazott az igazi nyertes, mondta. „Ellenőriztük.” Everett elmondta, hogy még a nyertes szelvény vásárlási helyén, a Milford Mill 7-Eleven üzletben lévő biztonsági kamera felvételét is megnézték a lottótársaság emberei, azonban nem árult el többet a lottószelvény ellenőrzési folyamatáról. Everett állítása szerint a nyeremény nagysága miatt ezek a MegaMillions nyertesek sokkal jobban „ki voltak vizsgálva”, mint egy átlagos lottónyertes.

 

Forrás: The Baltimore Sun