Pereli a kaszinót egy szerencsejátékfüggő játékos

2012-10-04
Egy játékfüggő nő beperelte a brit columbiai szerencsejáték vállalatot (BCLC) és két kaszinót, mert azok nem akadályozták meg, hogy bejusson a kaszinókba, és ezért több, mint 330 ezer dollárt veszített.

 

Az 56 éves, saját bevallása szerint játékfüggőségben szenvedő Joyce Ross kedden tett vallomást a brit columbiai legfelsőbb bíróságon. Vallomásában elmondta, hogy 2007-ben jelentkezett a BCLC által szervezett önkizáró programba, hogy megfékezze játékszenvedélyét. “Teljesen elveszítettem az önuralmamat, és tudtam, hogy segítségre van szükségem” mondta a hölgy a CBC Newsnak egy 2010-es interjúban. „Nem tudtam magamtól megoldani. Tudtam, hogy segítségre van szükségem.”

Az önkorlátozó programot azért találták ki, hogy megakadályozzák a  kényszeres játékosokat abban, hogy bejuthassanak a kaszinókba. A kaszinókban felügyeleti rendszert vezettek be, és a tetten ért szenvedélybetegeket 5000 dolláros büntetéssel sújtják.

 

Ross állítása szerint a program nem működött megfelelően, és így lehetővé vált számára, hogy a jelentkezés után még három évig játsszon, mikor végül egyedül sikerült kikászálódnia a függőségből. Ekkor határozta el, hogy jogi lépéseket tesz az ügyben.  A hírek szerint Ross utoljára 2010. július 12-én játszott szerencsejátékot, akkor három kaszinóban leadta a fotóját, és megkérte az ott dolgozókat, hogy ne engedjék többet játszani.

 

Ez az első eset Brit Columbiában, hogy a tartomány szerencsejáték vállalatát beperelték az önkizáró program elégtelen működése miatt. A szerencsejáték cég és a két kaszinó tagadja a vádakat.

 

Forrás: CBC