Perel a lottójátékos, mert nem fogta fel a nyerési esélyeket

2019-05-30
A kanadai hölgy már két évtizede lottózott, de állítólag nem tudta, hogy valójában nem túl nagy az esélye arra, hogy valaha is nyerni fog…

 

Martha Karas úgy gondolja, hogy a kanadai lottócég, a Loto-Quebec nem magyarázta el rendesen a nyerési esélyeket, így beperelte a lottótársaságot. 

 

A bírósági iratok szerint Karas már több mint 20 éve vesz szelvényeket a kanadai 6/49 és Lotto Max elnevezésű lottókra. Ő úgy gondolta, hogy a nyerési esélye körülbelül ötmillió az egyhez, nem pedig az, ami valójában: 14 millió az egyhez (6/49) illetve 28,6 millió az egyhez (Lotto Max).

 

Karas 112 millió dollár kártérítést követel, valamint a játékból származó nyereséget mindenkinek, aki 2013 júliusa óta játszott, azt állítva, hogy Loto-Quebec soha nem tájékoztatta a nyilvánosságot a tényleges esélyekről. Ügye eljutott a Quebec-i Legfelsőbb Bíróságig 2017-ben, ahol aztán elutasították. Karas nem értett egyet a döntéssel, és ismét próbálkozott, ám idén május elején a Quebeci Feljebbviteli Bíróság is elutasította az ügyét.

 

Valójában Karas az első pillanattól kezdve vesztes csatát vívott. Azt állította, hogy a lottótársaság nem közölte a nyerési esélyeket a szelvényen, valamint, hogy a promóciós és reklámanyagok, illetve a társaság weblapja félrevezető információkat közölt. Ezt azonban könnyedén cáfolni lehetett. Az esélyek fel voltak/vannak tüntetve a társaság weblapján, a Loto-Quebec mobilos appjában, és minden kinyomtatott szelvényen is.

 

A nő később megpróbált azzal érvelni, hogy „az alperes által közzétett jackpot nyerési esély nem tükrözi azt a kockázatot, hogy a jackpoton több játékos fog osztozni.” Azonban, ha egy gyors pillantást vetünk a Loto-Quebec weboldalára, ott áll: „A Lotto Max változó nyereményt kínáló játék. A nyereményeket a szelvényeladás alapján számítják ki, és az egyes kategóriák nyertesei között megoszlik. ”

 

Az eset teljesen egyértelmű, így a Pierre Nollet bíró megtagadta a csoportos per indításának kérelmét, mert az állításokkal ellentmondtak a bizonyítékok. A Fellebbviteli Bíróság a múlt héten egyetértett ezzel, de nem tudni, hogy Karas továbbra is játszani fog-e az esélyek ellen, és újabb döntést kér-e.

 

És, ha már lottó: a két nagy amerikai lottó, a MegaMillions és a Powerball fej-fej mellett haladva kínál egyre halmozódó főnyereményt.

A péntek esti MegaMillions sorsoláson 444 millió dollár, azaz 130 milliárd forint lesz a tét, a szombat esti Powerball sorsoláson pedig 350 millió dollár, tehát közel 102 milliárd forint vár gazdára. 

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán

 

 

Címkék: lottó,