Pénzkérdések az online kaszinókban

2018-10-15
Ha valaki online kaszinóban szeretné kipróbálni a szerencséjét (például online kaparós sorjegy formájában), és túllép az ingyenes (demó) játékok kínálatán, szembetalálkozik a pénzügyekkel.

 

Amennyiben – a magyar jogalkotó szempontjából – legális kaszinót választ, úgy viszonylag könnyebb dolga van, hiszen forintban fizethet, a részvételi feltételeket is magyarul találja meg, a nyeremény legalizálása miatt sem kell aggódnia, és nem utolsó sorban a reklamációhoz is elegendő a magyar nyelv ismerete.

 

Nézzük például, milyen – lényegesebb – feltételeket kínál a magyarok által biztonságosan igénybe vehető Civis Grand Kaszinó online felülete:

Befizetés: 

- mint a bank automatáknál, itt is vannak előre meghatározott összegek, de szabadon választott összeget is be lehet fizetni,

- a kaszinó kizárólag forintban vezeti a játékosok számláját (azaz nem kell számolni az átváltás költségével)

- befizetni csak olyan számláról lehet, amely a játékos tulajdona, bankkártyás befizetésnél pedig a kaszinó másolatot kérhetnek a bankkártya bizonyos adatairól (a GDPR előírásaira figyelemmel)

- befizetési módoknál és limiteknél a bank a hobbijátékosokra és a nagyot kockáztatni vágyókra is figyelemmel van:  Skrill és Neteller e-pénztárca (min. 8 ezer, max. 5 millió Ft), bankkártya (min. 5 ezer, max. 5 millió Ft), banki átutalás (min. 7 ezer, max. 50 millió Ft).

- a bankkártyás és e-pénztárcás befizetések haladéktalanul jóváírásra kerülnek, a banki átutalás kicsit ráérősebb, 1-2 munkanapot is igénybe vehet, mire a pénz megjelenik a játékos egyenlegén.

 

Kifizetés:

- forintban, kifizetési igény alapján, melynek feldolgozása akár négy napig is tarthat. A feldolgozási idő után az e-pénztárca egyenlegén egyből megjelenik a pénz (Skrill, Neteller), a bankszámlás pénz megérkezése még plusz egy munkanapot igénybe vehet.

- a kifizetési minimum e-pénztárca esetén 10 ezer forint (1%-os kifizetési díj felszámításával), a banki átutalás esetén 8 ezer Ft és nincs kifizetési díj. A játékos külföldi bankszámlára is kérhet teljesítést (limit 60 ezer Ft), ám a külföldi kifizetésekre eltérő feltételek vonatkozhatnak.

- maximum kifizethető összeg egy játékos számára egy hónapban 15 millió forint.

- amennyiben a játékos bónuszt vett igénybe, különösen oda kell figyelnie, mikor kérhet kifizetést.

 

Nyereményigazolás

Aki játszik és adózik az tudja, nem árt, ha a nyereményéről igazolása is van – ha pedig ez az igazolás magyar kaszinóból származik, azt az adóhivatal egész biztosan elfogadja.

A nyereményigazolás tartalmazza a kifizetésre alkalmas, az első befizetéstől a nyereményigazolásig, illetve a későbbiekben a nyereményigazolástól nyereményigazolásig terjedő időszakban a játékos által befizetésekből teljesített, illetve bónuszból származó, legalább 2 millió forintot meghaladó mindenkori tényleges nyereményt. 

Aki pedig úgy dönt, szeretné megtudni, milyen viszonyban áll Fortunával, az játszhat asztali játékokkal (black jack, rulett), különféle nyerőgépekkel és online kaparós sorsjegyekkel is.

 

Címkék: kaszinó,