Pénzes szerencsejáték indul mától a Facebook-on

2012-08-07
A világ legnagyobb közösségi portálja ma útjára bocsátja első valódi pénzes játékalkalmazását.

 

A lehetőség az Egyesült Királyságban élő 18 évesnél idősebb felhasználók számára lesz nyitott – egyelőre csak ők játszhatnak a valódi pénzdíjjal kecsegtető bingójátékkal. Az elkövetkezendő hetekben a bingót nyerőgépjátékok is követik. 

 

A befektetők körében régóta találgatták, hogy vajon a Facebook és a hozzá hasonló közösségi hálózatok vajon mikor szállnak be, vagy beszállnak-e egyáltalán a szerencsejáték piacra annak érdekében, hogy növelni tudják bevételeiket. A Zynga, a Facebook legnagyobb játékfejlesztő partnere, a tervek szerint 2013-ban indítja el valódi pénzes póker, bingó és nyerőgép játékait.

 

Ezeknek a játékoknak a bevezetése azonban nem történhet egy lépésben a közösségi háló valamennyi használója felé, hiszen a különböző országokban különböző szabályok érvényesek az online szerencsejátékra,  egyes országokban pedig kifejezetten tiltottak. Az Egyesült Államokban például, ahonnan a Facebook bevételeinek legnagyobb része származik, a valódi pénzes közösségi szerencsejáték illegálisnak minősül. A jogszabályalkotók csak az utóbbi időben nyitották meg a kaput az online szerencsejátékok bizonyos fajtái számára, de csak állami szinten, ami meglehetősen komoly technikai kihívások elé állítja a hálózatok üzemeltetőit.

 

A Facebook a Bingo Friendzy nevű alkalmazást a Gamesys-szel, az Egyesült Királyság egyik legnagyobb online szerencsejáték szolgáltatójával közösen indítja útjára. „Disztribúciós platform vagyunk a Gamesys számára – nekik megvannak a játékaik, mi adjuk a közönséget.” – mondta Julien Codorniou a Facebook játékplatformjának európai vezetője. Elmondása szerint a Facebook más szerencsejáték vállalatokkal is tárgyalásban volt az kínálat kiterjesztésével kapcsolatban, mely a jövőben olyan kaszinójátékokat is tartalmazna az elképzelések szerint, mint a blackjack és a rulett, de „még semmi konkrét” megállapodás nem született.

 
Címkék: online játék,