Pénzdíjas online ügyességi játékokat indít Málta

2012-12-13
Málta akar az első olyan ország lenni a világon, ami pénzdíjas online ügyességi játékokat kínál a játékosoknak – jelentette be Tonio Fenech pénzügyminiszter egy lottótársaságok és szerencsejáték hatóságok számára rendezett konferencián.

 

Fenech szerint „ez a terület egy piaci rés, egy feltörekvőben lévő szektor”, mely reményei szerint kiválóan illeszkedik majd Málta növekvőben lévő digitális és online szerencsejáték szektorába. Az elképzelések szerint az első ilyen játékokat a következő évben dobnák piacra.

 

A máltai pénzügyminiszter arról is beszámolt, hogy Málta lesz az első olyan EU tagállam, mely felségvizeire engedi a kaszinóhajókat.

A cél az, hogy újabb indokot kínáljanak a hajótársaságoknak arra, hogy beruházzanak Máltán, és, hogy több hajót csábítsanak a máltai partokon való éjszakai kikötésre.

 

Fench még elmondta, hogy véleménye szerint Málta vezető szerepet játszik az európai szerencsejáték politikában, elérték, hogy a vezető szerencsejáték cégek több millió eurót fektessenek be a szigeten. 2004 óta az online 7000, a földi szerencsejáték szektor pedig 2000 munkahelyet teremtett az országban.

 

Címkék: piaci információ,