Pénteken Szupersorsolás az EuroMillions lottón: 31 milliárd forint a tét!

2015-06-04
A június 5. különleges nap lesz az EuroMillions lottón - ekkor tartják az évente csupán pár alkalommal megrendezett SuperDraw-t, azaz Szupersorsolást, amin most a világ jelenlegi legnagyobb lottófőnyereményét, 100 millió eurót lehet megnyerni!

 

Bár a napokban több hihetetlen nagyságú jackpot is gazdára talált - a MegaMillions 73 milliárdja, a Powerball 52 milliárdja és a magyar Ötöslottó 5 milliárdja - nincs ok a csüggedésre, máris itt az újabb lehetőség! Az EuroMillions-on pénteken rendezik meg az évente csupán pár alkalommal esedékes EuroMillions SuperDraw-t, azaz SzuperSorsolást.

 

EuroMillions lottó szabályzata értelmében a szelvényeladásokból befolyó pénz egy része folyamatosan egy elkülönített nyereményalapba vándorol, és ebből a szervezők bizonyos időpontokban (évente 2-3 alkalommal) 100 millió euróra egészítik ki az EuroMillions éppen aktuális jackpotját. Ez a SuperDraw, melynek időpontját csak 1-2 héttel a sorsolás előtt jelentik be. Először a játék fennállásának 3. évében tartottak SzuperSorsolást, azóta 17 ilyen alkalom volt. Idén először március elején tartottak 100 milliós sorsolást, a következő pedig most péntekre, június 5-re van meghirdetve. 

 

A Superdraw nem egy külön sorsolás, hanem a normál EuroMillions játék keretében növelik meg egy csapásra a jackpotot. A Szupersorsoláson ugyanúgy lehet résztvenni, mint bármelyik más EuroMillions sorsoláson, a szelvény is ugyanannyiba kerül, csak arra kell figyelni, hogy az a június 5-i húzásra szóljon

 

Az EuroMillions – hasonlóan a már magyar lottózókban is megvásárolható EuroJackpothoz – egy nagy, közös európai lottójáték, melyben a magyar lottóvállalat ugyan nem tag (így a sarki lottózókban nem lehet rá szelvényt vásárolni), de ha valaki például a szomszédos Ausztriában jár, máris kíséreltet tehet a világ jelenlegi legnagyobb jackpotjának megnyerésére. A mai világban persze nem is feltétlenül szükséges kimozdulni otthonról egy lottószelvény megvásárlásához, hiszen jópár online lottózó létezik már, ahol bárki megvásárolhatja szinte bármelyik ország bármelyik lottójátékának áhított szelvényét. Ezekről az online lottózókről bővebben itt olvashat, magáról az EuroMillionsról pedig itt talál további információkat.

 

Ha a Szupersorsoláson nincs telitalálat, nem vész el a hatalmas összeg, ugyanúgy halmozódik tovább, mint normál esetben. Az idei márciusi SuperDraw-n már első alkalommal elvitték az összeget, tavaly októberben viszont a jackpot a maximális értékig, 190 millió euróig halmozódott, melyet aztán egy portugál játékos nyert meg.

  

Frissítés (2015.06.10):

A Szupersorsoláson, és az azt követő kedden sem volt telitalálatos, így június 12-i, pénteki sorsoláson már 129 millió euró, azaz több, mint 40 milliárd forint lesz a tét!