Pénteken Euromillions Superdraw mesés jackpottal és szabályokkal

2012-09-19
Egy évet kellett várni a legutóbbi szupersorsolás óta, pedig általában évente két alkalommal "ajándékozzák meg" a játékosokat egy ilyen különleges lehetőséggel. A 100 millió eurós összeg 2012. szeptember 28-án a szokásos Euromillions húzáskor kerül kisorsolásra. De mi is az az Euromillions Superdraw?

 

 

Több külföldi lottónál is találkozhatunk a bónusz jackpottal, nálunk nem képeznek erre külön pénzösszegeket, inkább szelvényvásárláshoz, és nem nyeréshez kötött, alacsonyabb összegű különdíjakkal szoktak kedveskedni a szorgos szelvényvásárlóknak.

Az Euromillions lottónál minden szelvényből tartalékolnak pár centet egy külön nyereményalapba, amelyből nem szabályos időközökben de általában évente kétszer felemelik egy húzás jackpotját garantált 100 millió euróra. Ez azt jelenti, hogy ha előző húzásnál valaki épp el is viszi a főnyereményt, és csak a kezdő 15 millió lenne soron, akkor is 100 millió lesz kisorsolva a meghirdetett dátumon. Ezt a dátumot mindig találgatás előzi meg, most például május óta várják tűkön ülve az emberek, hogy mikor kerül sor a következő Superdraw-ra.

 

Mi is történik ilyenkor?

 

A jegyárusító helyeken való tolongástól eltekintve általában annyi, hogy az 5+2 találatot elérő nyertes(ek) megkapjá(k) ezt az összeget, ha nem találja el senki, tovább gördül a következő hétre. De ez jövő hét pénteken másképp lesz. Ha nem találja el senki a hét számot, akkor az 5+1 találatosok, ha az sem sikerül senkinek, akkor az 5 találatosok kapják meg a 100 millió eurót illetve egy darabkáját. Izgalmas dolog ez, ha azt nézzük, hogy az 5+1-es találatok száma 10 alatt szokott lenni egy normál héten, de még az ilyen szuperakcióknál sem kúszik ez a szám 20 fölé. Márpedig 20 nyertes még mindig 5 millió eurót, vagyis majdnem 1,5 milliárd forintot nyerhet jobb esélyekkel, mint az ötöslottónál.

 

 Mikor volt utoljára Superdraw?

 

Legutoljára 2011. október 4-én volt Euromillions Superdraw, ami aztán tovább is halmozódott, így nyerte meg a 130 millió eurót az angol Dave és Angela Dawes. Nem tudni, azóta hogy állnak anyagilag, a nagy összeg megnyerése után gyorsan készítettek egy "bevásárlólistát", amin a következők álltak:

 

 

- egy ház Portugáliában

- egy ház Chelseaben (London)

- Las Vegas-i kiruccanás

- síelés Svájcban

- új jeggyűrű Angelának

- szezonjegy a Chelsea futballstadionjába

- 20 olyan ismerős vagy barát milliomossá tétele, akik valamivel előre vitték őket az életben.

 

Tekintve, hogy a pár a nyerés napjáig egy 2 szobás bérelt lakásban élt, mondhatjuk, hogy igencsak "belecsaptak a lecsóba". Egyébként nem megszállott lottójátékosok, életükben háromszor vettek csak lottószelvényt, de úgy látszik, épp jókor...

 

Hogyan játszhatok?

 

A Superdraw sorsolás tehát nem egy külön sorsolás,  a szokásos módon kell a jövő pénteki sorsolásra feladni a szelvényeket. Sajnos mivel Magyarország nincs ott a lottót "szervező" országok között, mi csak közvetítőn keresztül indulhatunk a mesés nyereményért. Erről továbbiakat itt olvashat.