Péntek 13-án feladott lottóval nyerték meg a 660 milliót

2012-07-26
Az elátkozottnak hitt napon, július 13-án, pénteken feladott szelvénnyel vitték el a Hatoslottó 660 milliós főnyereményét – tudta meg a Fortunaweb.hu szerencsejáték hírportál.

 

Honlapunk azt is kinyomozta, hogy a nyertes szelvényt Budapest X. kerületében, Kőbánya Ligettelek városrészén, egy trafikban kialakított magánlottózóban küldték játékba. A 18, 29, 31, 33, 38, 41 összetételű számsor a Hatoslottó történetének nyolcadik legnagyobb nyereményét hozta meg a hihetetlenül szerencsés játékosnak – derült ki a Fortunaweb adatbázisából.

 

Péntek 13-át a legbalszerencsésebb napként tartják számon. A babonák szerint ekkor semmibe sem érdemes belefogni, mert csak bajt hoz ránk. Amerikában az emberek egy része ezen a napon ki se merészkedik az utcára, nem vásárol, nem utazik, inkább otthon kuksol. Pihent agyú tudósok kiszámolták, hogy ezért aztán minden Péntek 13. több százmillió dollár veszteséget okoz az Egyesült Államok gazdaságának.

 

Nos, játékosunk nem hallgatott a pesszimistákra. Dacolva a hiedelmekkel, úgy döntött, hogy az egész heti robotolás után a Liget és az Ónodi utca sarkán található magánlottózó felé veszi az irányt. Péntek 13. alkalmából azon a napon a Szerencsejáték Zrt. még külön akciót is hirdetett az Ötöslottót játszóknak, de emberünk nem hagyta elcsábítani magát, inkább feladott egy Hatoslottót. De az is lehet, hogy többet. Merthogy tudta, hogy azon a héten a 6/45 játék kecsegtetett a legnagyobb nyereménnyel. Vagy csak úgy megszokásból.

 

Jól tette – efelől most már semmi kétség. Merthogy Fortuna értékelte a makacsságát, és cserébe egészen pontosan 660 millió 621 ezer 395 forinttal ajándékozta meg. Ez azt jelenti, hogy ha nem csinál valami nagy-nagy szamárságot, az élete már végérvényesen jó vágányra került. És hogy ki lehet ő?

 

Nos, ezt még csak most kezdik találgatni Kőbányán. Merthogy látogatásunkig még a ligettelki lottózóba betérők sem hallottak a dologról. Egyvalaki tudott csak róla, Emese, a terminálkezelő hölgy. „Már több mint egy hete tudom, hogy itt adták fel a nyertes szelvényt. Eddig azonban nem reklámoztam, s azt sem árulhatom el, kitől hallottam” – feleli kíváncsiskodásunkra. 

 

A terminálnál dolgozó Gabriella éppen szabadságát töltötte péntek 13-án, így helyette kolléganője, Emese adta át a nyertesnek az azóta több mint félmilliárdot érő Hatoslottó-szelvényt

 

Aktuális csevegőpartnere, Ari viszont annál beszédesebb: „Biztos olyan játékos lehetett, aki sűrűn jár ide játszani” – jelenti ki határozottan, majd gyorsan hozzáteszi, hogy Emesét egyébként szerencsés kezűnek tartják a környéken. Kőbányán nőtt fel, s bár ebben a lottózóban csak december óta dolgozik, már közel másfél évtizede rakosgatja a gépbe a szelvényeket. Azt mondja, itt, az Ónodi utcában még nem emlékszik jelentősebb nyereményre, aztán gyorsan helyesbít:

 

„Július elején egy középkorú hölgy bejött hozzám, és lelkesen mesélte, hogy négyese lett azzal az ötöslottó-szelvénnyel, amit nálam adott fel” – mondja, s ha ehhez hozzávesszük, hogy kolléganője távolléte miatt azon a bizonyos péntek 13-án is egész nap ő volt „szolgálatban”, már nem csodálkozunk azon, miért is biggyesztették rá a szerencséskezű jelzőt.

 

Aztán hárman gyorsan végigvesszük, kik is járnak ide lottózni. Például a közeli tízemeletesek, vagy a párszintes régi bérházak lakói, no meg a Bajor Irodaházban dolgozók. „Rendőr nem lehetett a nagynyertes, mert ők többnyire cigiért jönnek be, esetleg kenózni” – állítja határozottan Emese, amikor felvetem, hogy mindössze egy saroknyira van innen a kerületi kapitányság. Ari tud olyan hölgyről is, aki az okmányirodából jár ide játszani, bár onnan, valamint a polgármesteri hivataltól már egy másik lottózó közelebb van. Végül abban maradunk, hogy nagyjából a Harmat utca-Kolozsvári utca-Halom utca-Halom köz-Babák utca határolta területen belül lakhat a nyertes, ami összességében nem nagyobb fél négyzetkilométernél. Persze, mindez csak abban az esetben érvényes, ha helyi lakos lett a nyertes, nem pedig átutazó vagy ingázó. Mert azért ez utóbbiakat sem lehet kizárni, sőt.

 


Nagyobb térképre váltás

Az "A"-val jelölt helyen található a szerencsét hozó lottózó

 

„Sokan játszanak nálunk vidékiek is, akik munkába menet, vagy onnan jövet ugranak be, hogy feladjanak néhány szelvényt. Szerintem a játékosainknak legalább a felét ők teszik ki” – ezt már Emese váltótársa, Gabriella teszi hozzá, utalva arra, hogy a trafiktól pár perces sétára található Kőbánya felső vasútállomás, ahonnan Gödöllő illetve Újszász irányába lehet utazni. Mivel az Ónodi utcai lottózó hétköznaponként reggel 5-kor nyit, ezért belátjuk, ezzel az elmélettel is számolni kell. Sőt, így lényegesen kibővülnek a variációs lehetőségek.

 

Így aztán végül mégis bizonytalanságban maradunk afelől, tulajdonképpen kire is mosolygott rá a szerencse Kőbányán, azon az emlékezetes júliusi péntek 13-án.  

 
Kívülről nézve kevesen gondolnák, hogy pár hete ebben a trafikban ekkora szerencse ért valakit