Pennsylvaniában engedélyezik az online szerencsejátékokat

2017-11-09
2017 októbere igen emlékezetes lesz az amerikai szerencsejáték ipar történelmében: nem sokkal azután, hogy Nevada, Delaware és New Jersey bejelentették, hogy összevonják pókertermeik játékosi állományát, Pennsylvania bejelentette, hogy elfogadták azt a jogszabálytervezetet, mely engedélyezi az államban az online szerencsejátékot.

 

Pennsylvania többször fontolgatta már az elmúlt két évben az online szerencsejátékok szabályozását, legfőképp az állam tetemes, 2 milliárd dolláros költségvetési hiányának enyhítésére. Az utóbbi négy hónapban azonban többször is leálltak a tárgyalások arról az átfogó költségvetési csomagról, mely a szerencsejáték törvényt is magában foglalja. Október végén azonban közel került az ügy a lezáráshoz, mikor az állami törvényhozók jóváhagytak egy általános finanszírozási csomagot, mely lehetővé teszi, hogy a költségvetési eljárást is lezárják.

 

A H571 jelű jogszabály legalizálja az online szerencsejátékokat Pennsylvania államban, beleértve a pókert, a nyerőgépeket, a kaszinójátékokat, DFS-t (fantázia sport) és a lottójátékokat. Ezen kívül 10 új mini-kaszinót engedélyeznek az államban, és a kamionparkolókban is lehetőség nyílik video slotok üzemeltetésére. Egy másik rendelkezés lehetővé teszi Pennsylvania számára, hogy sportfogadási szolgáltatásokat nyújtson abban az esetben, ha New Jersey megnyeri a Legfelsőbb Bíróságnál zajló fogadási ügyét.