Pech - Elszakították a 106 milliót érő lottószelvényt

2017-06-09
Egy testvérpár a nagy örömködésben véletlenül elszakította a 106 millió forintot érő kaparós sorsjegy szelvényét, majd egy hónapig kellett várnia a lottótársaság döntésére, hogy megkaphatják-e a nyereményt.

 

A testvérpár 3 fontért vette a Tescóban azt a Lucky Lines elnevezésű sorsjegyet, mellyel aztán 300.000 fontot nyertek. Ezt azonban majdnem sikerült elszalasztaniuk, mikor megtörtént velük minden játékos legrosszabb rémálma: véletlenül elszakították a szelvényt.

Az ötgyermekes, 46 éves, háztartásbeli Lucy elmesélte, hogy átrohant testvére, a 38 éves Annie lakásába, hogy együtt ellenőrizzék, hogy tényleg nyert-e a szelvény. “Egymásra néztünk, és mikor rájöttünk, hogy nyertünk, elkezdtünk sikítozni és ugrándozni. A sorsjegy összehajtva volt a zsebemben, úgyhogy mikor mindketten elkezdtünk ugrálni, a szelvény szétszakadt a hajtás mentén.”

 

 

A nővérek visszarohantak a Tescóba, ahol Lucy megvette a szelvényt, hogy ott is ellenőriztessék a nyereményt. Miután itt megerősítették, hogy nyertek, mondták nekik, hogy hívják fel a lottótársaságot.

Egy sor biztonsági ellenőrzés után a Camelot egy hónap elteltével végül kifizette a testvérek 300 ezer fontnyi nyereményét.

Lucy a nyeremény átvétele után elmesélte, hogy egyszerűen nem tudta elhinni, hogy tényleg elszakították a szelvényt, de miután megnyerték a 300 ezer fontot, úgy érezte, hogy kicsit „túlzottan ünnepeltek” – hozzátéve, hogy a párnája alá tett szelvénnyel aludt.

 

 

„Ez szinte hihetetlen. Egyikünknek sincs sose szerencséje, úgyhogy kicsit szokatlan ez az érzés. Fura, és mégis fantasztikus. Jó érzés, hogy ezentúl pénzügyi biztonságban lehetünk a családjainkkal. Nem olyan hatalmas ez az összeg, de szép pénz, aminek jó részét félretesszük. Sok stressztől szabadít meg minket.” - nyilatkozta a kétgyermekes Anne.

A testvérek most döntik el, hogy mire is költik a nyeremény egy részét – Lucy azt mondta, hogy kinéz egy családi nyaralást Spanyolországban, Anne pedig egy új Alfa Romeót szeretne.

“Örömünkre szolgál, hogy ki tudtuk fizetni ezt a sorsfordító nyereményt a testvéreknek.” – nyilatkozta a Camelot lottótársaság szóvivője. „Rendkívül fontos, hogy biztosra vehessük, hogy a valódi szelvény-tulajdonosnak fizetünk, és ilyen helyzetekben, az ilyen vizsgálatok egy kis időt igénybe vehetnek.”

 

119 milliárd forintnyi a jelenlegi legnagyobb megnyerhető lottó jackpot

A világon jelenleg az amerikai Powerball lottón lehet a legnagyobb összeget nyerni, 435 millió dollárt, azaz 119 milliárd forintot. A világ egyik legnépszerűbb lottójátékát szerdán és szombaton sorsolják. A játék 5+1 rendszerű, az öt főszámot 69, a Power Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 26 szám közül kell kiválasztani. A játékra az európai játékosok online lottózók segítségével vehetnek szelvényt, például a theLotter-nél.