Pár órával a lejárat előtt jött rá, hogy 21 milliót nyert a lottón

2013-10-30
Karen Gentry a fél éve vásárolt szelvény lejáratának napján tudta meg, hogy 100 ezer dollárt nyert vele, és már csak órái voltak a nyeremény felvételére.

 

A virginiai nő azután ásta elő a fél éve vett lottószelvényt, hogy a tévében látott egy riportot, mely egy hamarosan elévülő nyereményről számolt be. A milliókat érő szelvényt egy konyhafiókban találta meg, ellenőrizte a lottótársaság honlapján, és akkor jött rá, hogy több, mint 21 millió forintnak megfelelő összeget nyert vele. 

Azonnal felhívta a férjét, aki először nem hitte neki, „Jah, persze” – mondta. 

Mivel az állami lottótársaság által szervezett lottójáték nyereményei 180 napig vehetőek fel, már csak a nap végéig volt lehetősége a szelvény beváltására. A szőnyegboltban dolgozó hölgy azonnal elindult a lottótársaság irodájába, így pár órával a határidő lejárta előtt fel tudta venni nyereményét. „Mindig ellenőrzöm a számokat, nem tudom, most hogyan felejthettem el.” – nyilatkozta utána. 

 

 

Bármennyire is hihetetlen, Magyarországon is igen gyakoriak az elfelejtett nyeremények: tavaly közel 1,4 milliárd forint maradt bent a Szerencsejáték Zrt kasszájában. 

A legtöbb fel nem vett nyeremény az Ötöslottónál gyülemlett föl, mintegy 591 millió forint, a legnagyobb nyeremény, melyért senki nem jelentkezett 20 millió forint volt.

Talán ennél is meglepőbb, hogy 2012-ben a sorsjegyeknél is közel napi 1 millió forintot, vagyis összesen 361 milliót hagytak benn a játékosok. Ez azért is furcsa, mert itt a kaparás után egyből kiderül, hogy nyert-e a játékos vagy sem…

Érdemes tehát mindig egy helyen tartani a lottószelvényeket, és rendszeresen ellenőrizni azokat, hiszen nem sok minden lehet őrjítőbb, mint rájönni, hogy milliókat nyertünk, de már nem válthatjuk be a szelvényt.