Manchester United - PSG: Cavani és Neymar sem játszhat a United ellen

2019-02-11
Jól kezdtük a februárt, hisz ebben a hónapban 10 tippünkből 9 nyertes volt, csak a Liverpool 'köpött bele' a levesünkbe. Nem mindig a legpopulárisabb találkozókat szedtük ki a kínálatból, de a Manchester United - PSG BL-összecsapást nem lehet megkerülni.

Manchester United - PSG

Online sportfogadás tipp: Lapok száma a hazai csapatnál 1,5 felett

Unibet odds: 1,43

Kezdés: kedd, 21:00

 

Kedden folytatódik a Bajnokok Ligája 2018/2019-es idénye, méghozzá az egyenes kieséses szakasszal. Nem csak a nap, de az egész kör sláger-párosítása a PSG - Man. United párharc. Érdekes ütközet lesz, mert a sorsolás után még toronymagas favorit volt a párizsi együttes, aztán télen sokkal közelebb kerültek egymáshoz a továbbjutás szorzói.

A sorsolásnál még José Mourinho irányította a Unitedet. Ő vezette a 'buszt', hatalmas volt a Pogba-José ellentét. Aztán a United vezetősége választott, Pogba maradt, Mourinho repült, és ez remek döntésnek bizonyult. Pogba ledobta láncát, és ahogy Solksjaer átvette az irányítást a portugál mestertől, Pogba varázsütésre elkezdett remekül játszani. Gólok a gólpasszok tömkelege jellemzi a játékát, de az egész United teljesen más arculatú lett. Tele van önbizalommal a Vörös Ördögök csapata, és a Solksjaer érában még veretlen.

Közben a PSG-nél sorra dőltek ki a kulcsemberek. Először Neymar esett ki, aztán 'jóbarátja' Cavani is lesérült. A Mbappé-Neymar-Cavani trióból csak Mbappé maradt, aki vállalni tudja a játékot a United ellen. Sérült Munier és Rabiot, és Verratti sem 100%-os, de ő elvleg játszani fog, méghozzá a kezdőben kap helyet.

Várható kezdőcsapatok:

Man. United: de Gea-Young-Smalling-Jones-Shaw-Ander-Pogba-Matic-Lingard-Rashford-Martial
PSG: Areola-Kehrer-Silva-Kimpembe-Bernat-Marquinhos-Verratti-Draxler-di Maria-Mbappé-Chupo Moting

Solksjaer kedvére variálhat, legalábbis elöl, hisz Lukaku, Sanchez vagy Mata is pályára léphet. Tuchelnek azért nehezebb dolga lesz, mert Cavani és Neymar kiesése alaposan átírhatja az előzetes forgatókönyvet. A 4-3-3-as felállás így 4-2-3-1-é módosulhat. Sokak vitatják, hogy Chupo-Moting kezdeni fog, de kell valaki, aki leköti a figyelmet, és több tér jut Draxlernek, di Mariának és Mbappénak. Persze abban is van fantázia, ha Mbappé az előretolt ék, azért ő sebességben picikét előrébb tart, mint Jones és Smalling.

Jó-jó, de mire fogadjunk?

Ha már itt tartunk, rá is térhetünk a tippre. A gólokra ezúttal nem merünk fogadni, viszont a nagy tét miatt egy-két játékos könnyen lapot érő szabálytalanságot követhet el. Sokkal inkább követnek el a középpályán egy lapot érő foultot a játékosok, mintsem gólt kapjon a csapat pl. egy kontra után. Márpedig a PSG-nél azért főleg Mbappé, de di Maria vagy Draxler sem lassú játékos. Shawnak például lesz baja bőven Kehrerrel és Mbappéval. Ő például nehezen fogja ezt a meccset lap nélkül lehozni. Túlpöröghet Pogba is, Smalling és Jones posztjából adódóan eleve veszélyeztetve van. Matic sem mindig a finom megoldásairól híres, ő a realitás embere, ha szabálytalankodni kell, ő szabálytalankodni fog.

Érdekes stat. a PL-ből, hogy a United az egyetlen csapat a szezonban, amely minden meccsén kapott minimum egy lapot. A találkozót az olasz Orsato vezeti, aki a piros lapokkal szűkmarkúan bánik, de a sárgákat azért gyakran elő szokta venni. Jó esélyt látunk rá, hogy ezt a találkozót sem hozza le a manchesteri csapat minimum két sárga lap alatt.

Címkék: sportfogadás, tipp,